Gehavende en aangeslagen Tiesj Benoot toont zijn verwondingen na zware val: “Ik had niet veel vertrouwen in Italiaans ziekenhuis”

WielrennenTiesj Benoot (28) heeft vandaag voor het eerst in beeld gesproken. De Gentenaar van Jumbo-Visma moet de komende zes weken dag en nacht met een nekbrace door het leven na zijn ongeval op hoogtestage in Livigno. “De eerste dagen in het ziekenhuis daar waren niet zo leuk: een oud ziekenhuis, een klein kamertje waar het 32 graden was... Ik mocht ook niet bewegen, want er was geen goede brace voorzien. Dat was afzien. Na overleg met de ploegarts heb ik me laten ontslaan en zijn we naar huis gereden.”

28 reacties

 • Mieke Ponet

  1 maand geleden
  Toch weer een paar die hun verzuurde mentaliteit niet onder controle hebben.
 • Roland Gesquiere

  2 maanden geleden
  Spoedig herstel en je zal nog sterker terug komen
 • Marc De Smet

  2 maanden geleden
  Snel beterschap en veel sterkte gewenst
 • Thomas Vandevelde

  2 maanden geleden
  70 km per uur? En hoe snel mocht je daar rijden... wielrenners denken steeds dat ze meer mogen als een ander
 • Gorissen Marcel

  2 maanden geleden
  Gemoetnog harder rijden bergaf. Renners denken dat ze alles mogen.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive
  Play
  WK wielrennen
  19

  En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboog­trui, en verloofde Oumi dansen na wereldti­tel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive

  Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Samen met vader Patrick waagde ze zich zelfs aan een stagedive. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.
 1. Ondertussen geniet Wout van Aert in Australië van tien jaar samenzijn met vrouw Sarah De Bie
  Play
  Wielrennen
  26

  Ondertus­sen geniet Wout van Aert in Australië van tien jaar samenzijn met vrouw Sarah De Bie

  Remco Evenepoel is thuis en wacht nog een week vol feestgedruis, dat terwijl Wout van Aert aan de andere kant van de wereld in Australië is achtergebleven om in alle rust te genieten. Gisteren ging hij supporteren voor de Belgian Cats. Vandaag reisde hij samen met vrouw Sarah De Bie en zoon Georges verder in de buurt van Sydney. Van Aert en De Bie hadden vandaag bovendien iets te vieren: ze zijn tien jaar samen.