Wout van Aert droeg twee jaar geleden de leiderstrui in Tirreno-Adriatico.
Volledig scherm
Wout van Aert droeg twee jaar geleden de leiderstrui in Tirreno-Adriatico. © LAPRESSE

Geen Omloop in 2023? Wout van Aert lonkt steeds nadrukkelijker naar Strade Bianche en Tirreno als seizoensbegin

WielrennenAlles wijst erop dat Wout van Aert zijn wielervoorjaar in 2023 in Italië begint. Van Aert gaf te kennen dat hij met het Italiaanse drieluik Strade Bianche - Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo in zijn hoofd zit. “Een terugkeer naar de Italiaanse wedstrijden zie ik zeker zitten.”

9 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Zoals Remco LBL, SSB, Vuelta won geeft al aan dat Tireno, MSR, Strade naast ook Waalse Pijl winnen mogelijk zijn, zit veel minder in het keurslijf dan Wout bij Jumbo met de weegschaal aan ireno, sfeer is zoo belangrijk..
 • Liliane Wuyts

  2 maanden geleden
  Spijtig voor jou Marika, maar het programma wordt in samenspraak met renners en ploeg opgesteld. En wees maar zeker dat Jumbo en de sponsors heel goed weten wat ze aan Van Aert hebben. Dus hij zal een grote stem in het verhaal hebben. En volgens mij is Tirreno geen eendagswedstrijd.
 • Marika Peeters

  2 maanden geleden
  Je positie in de pikorde bepaalt of je het privilége hebt, om zelf je favoriete koersen mogen uit te kiezen...binnen Jumbo zijn dat Primoz en Jonas, de hoogst geplaatsen. Degene die hieronder komen, zijn hun luxe knechten...die dit keuzerecht niet hebben als het over kopmanschap in een ronde, zoals de Giro gaat, enkel kopman mogen zijn in ééndags koersen...of het de Omloop of het drieluik zal worden voor Wout? tja, niet aan hem om te mogen kiezen...dat doet Jumbo wel in zijn plaats.
 • Johan Maddens

  2 maanden geleden
  Al een goede keuze wat zijn eerste wegwedstrijden betreft . De Strade en San Remo staat al op zijn erelijst . In 2021 werd hij knap tweede in de Tirreno na Pogacar op slechts één minuut . Hij mocht hier zijn ding doen en reed in alle beklimmingen steeds mee vooraan met Pogacar , Bernal , Landa en Yates en werd uiteindelijk tweede !! In de cross verwacht ik Wout rond januari op top niveau , nu is er iemand die frisser aan de start staat .
 • Maarten Luypaert

  2 maanden geleden
  Tirreno voor Remco, Strade of Sanremo voor Wout...
 1. “Jij was Van der Poel en Van Aert bijeen”: onze columnist wuift afscheidnemende Peter Sagan uit
  PREMIUM
  WIELRENNEN
  5

  “Jij was Van der Poel en Van Aert bijeen”: onze columnist wuift afscheidne­men­de Peter Sagan uit

  Vrijdag maakte Peter Sagan (33) bekend dat dit seizoen zijn laatste zal zijn op WorldTour-niveau. In 2024 na, een half jaar op lager niveau en na de Spelen van Parijs, waar hij als mountainbiker naartoe wil, is het helemaal over. Onze columnist neemt al een voorschot op het definitieve afscheid “van een uitzonderlijk fenomeen, van een clownesk kampioen met een onuitputtelijk reservoir”. En hoopt stiekem nog op een laatste exploot van de drievoudige wereldkampioen. “Ik gun je nog wel een E3 Saxo of een Gent-Wevelgem. Van ganser harte.”
 2. KIJK. Evenepoel verliest in San Juan meer dan minuut op slotklim, nadat hij eerst zelf voor solo koos: “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”
  Wielrennen
  37

  KIJK. Evenepoel verliest in San Juan meer dan minuut op slotklim, nadat hij eerst zelf voor solo koos: “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”

  Remco Evenepoel zal nog even moeten wachten op zijn eerste zege in de regenboogtrui. In de enige bergrit van de Ronde van San Juan opende de wereldkampioen zelf de finale op tien kilometer van de top, maar hij overspeelde zijn hand en finishte pas als zevende op 1'08" van winnaar Miguel Angel Lopez. “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”, zegt Evenepoel over z’n aanval.
 3. KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”
  Wielrennen
  14

  KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

  Wereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.
 4. Na Jumbo-Visma gebruikt ook Alpecin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”
  PREMIUM
  Wielrennen
  2

  Na Jum­bo-Vis­ma gebruikt ook Alpe­cin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”

  De Foodmaker Pro app. Een nieuw digitaal hulpmiddel voor topsporters om hun eetpatroon af te stemmen op hun calorieverbruik. Alpecin-Deceuninck gebruikt het vanaf dit seizoen en gaat zo de Foodcoach app van Jumbo-Visma achterna. Tien vragen en antwoorden over hun nieuwste wapen. “We merken dat renners twijfelen wanneer ze voor een buffet staan. Het doel is om die stress bij hen weg te nemen.”