Vinokourov en Kolobnev.
Volledig scherm
Vinokourov en Kolobnev. © base_45

Geen hoger beroep in vermeende omkopingszaak na LBL-zege Vinokourov: “We waren er niet gerust in”

WielrennenDe omkoopzaak tussen Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev uit Luik-Bastenaken-Luik 2010 is na negen jaar definitief afgesloten. Er komt geen hoger beroep, zo bevestigde advocaat Guillaume Reynders - die de belangen behartigde van Kolobnev - aan onze redactie. “We waren er niet gerust in, want wat het Openbaar Ministerie deed om beide renners aan te duiden als schuldig was buiten alle proporties”, vertelt Reynders. 

0 reacties

 1. Organisatoren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: “Dat prijzengeld doet er eigenlijk niet toe”
  PREMIUM
  Wielrennen
  18

  Organisato­ren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: “Dat prijzen­geld doet er eigenlijk niet toe”

  Dat het prijzengeld voor vrouwen in de koers minder is dan dat voor de mannen. Zo bleek nog een keer in de Omloop. Maar dat komt alleen omdat er minder geld is in het wielrennen voor vrouwen dan voor mannen. En wat doen ze dan best met dat weinige geld?, vragen de organisatoren. “Geven we meer prijzengeld? Of proberen we vrouwenwielrennen op andere manier populair te maken?”
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  37

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"