Remco Evenepoel
Volledig scherm
Remco Evenepoel © BELGA

Geen Giro, wel Vuelta voor Remco Evenepoel volgend seizoen? “Eén grote ronde per jaar is genoeg”

WielrennenRemco Evenepoel zal in 2022 vermoedelijk de Vuelta rijden, en niet de Giro. Dat zei Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere dinsdag aan La Dernière Heure.

12 reacties

 • Rik Bogaert

  1 maand geleden
  We voelen het al komen. Hij zal weer ALLES winnen! Voor de koers wel te verstaan!
 • Youri Verstraete

  1 maand geleden
  Top 5 max. wordt het dus daar. Nog lastiger dan hij dit jaar heeft gedaan en tegen een betere tegenstander.
 • pierre de smet

  1 maand geleden
  Persoonlijk schat ik de Vuelta als de zwaarste van de drie in , zou hem liever zien rijden in de Tour de France
 • Peeters Francis

  1 maand geleden
  Zijn fiets staat nog niet op stal en ze zijn al bezig over 2022. Veel tijd om volwassen te worden krijgt Remco niet.
 • Geert Degezelle

  1 maand geleden
  Bryan: wat je schrijft, heeft Remco nooit beweerd.
 1. KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lotto-Soudal
  Wielrennen

  KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lot­to-Soud­al

  Lotto-Soudal heeft het contract van de jarige Jasper De Buyst (28) opengebroken. Onze landgenoot - die nog tot eind 2022 vastlag - blijft nu zeker tot eind 2024 bij de ploeg van de nationale loterij koersen. De Buyst was de voorbije jaren een belangrijke schakel in de sprinttrein van Caleb Ewan. Een rol die hij ook in de toekomst wil blijven vervullen. “Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zet al enkele jaren mijn persoonlijke ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen. Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen.”
 1. Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert oververdiend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevonden”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets

  Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert overver­diend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevon­den”

  Het was geen grote verrassing, maar Wout van Aert (27) heeft vanavond voor de tweede keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt die bekroning oververdiend en strooit dan ook met lof naar de Belgische kampioen. Vooral de manier waarop Van Aert koerst, spreekt volgens hem tot de verbeelding.
 2. Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”
  Play
  Kristallen Fiets

  Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”

  Net als vorig jaar is Thibau Nys (19) verkozen tot Jongere van het Jaar op de avond van de Kristallen Fiets. Of zoals uitreiker Michel Wuyts het toepasselijk zei: “Zijn voornaam wordt stilaan belangrijker dan zijn achternaam.” En dan was er nog vriendin Anna Eikendal die enkele dagen voor de show mee in het complot zat om haar wederhelft te verrassen...