Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Frederik Backaert wil contractsoap achter zich laten: “Ik ging er in december niet meer van uit dat ik nu nog wielrenner zou zijn”

WielrennenHij maakte zichzelf onsterfelijk in de Tour van 2017 door zijn tomeloze aanvalsdrift, toch was hij eind 2018 bijna renner af. Na lange contractperikelen is Frederik Backaert (28) er dan toch weer bij voor Wanty Gobert. “Ik stond in december op het punt om te beginnen boeren.”

1 reactie

 • marc van neerveldt

  4 jaar geleden
  Succes Fredje
 1. ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachtende omstandigheden
  PREMIUM
  54

  ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachten­de omstandig­he­den

  Geen nieuwe zege in Milaan-Sanremo voor Wout van Aert. Onze landgenoot werd derde en erkende dat er niets te doen was aan Mathieu van der Poel. “Hij was de sterkste.” Een stevige reality check voor de kopman van Jumbo-Visma, maar wel eentje met verzachtende omstandigheden. Aan Van Aert om de komende weken niet te vergeten dat de koers niet enkel wordt gereden met goeie benen, maar ook met het hoofd.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.