David Gaudu en Arnaud Démare zijn ploegmaats, maar blijkbaar niet de beste vrienden.
Volledig scherm
David Gaudu en Arnaud Démare zijn ploegmaats, maar blijkbaar niet de beste vrienden. © Groupama-FDJ/Photo News

Franse Tourhoop Gaudu haalt in gelekt chatgesprek uit naar ploegmaat Démare: “Hij weet dat ik hem niet in de Tour wil”

WielrennenDavid Gaudu heeft zichzelf op een nogal onhandige manier in een lastig parket gemanoeuvreerd. Op gelekte screenshots van een chatgesprek op Discord is te zien hoe de Franse klimmer van Groupama-FDJ stevig uithaalt naar ploegmaat Arnaud Démare. Gaudu heeft zich intussen geëxcuseerd, volgens teammanager Marc Madiot is de kous daarmee af.

4 reacties

 • Jose Delie

  2 maanden geleden
  Het zijn niet allemaal modelploegmaats zoals Remco en Wout die zelfs de tour over de streep trekt voor een ploegmaat en ploeg ĺ
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Een beetje kopman zou zich inzetten zoals Remco voor Fabio doet met alle plezier, kopman onwaardig dus..
 • ivan van damme

  2 maanden geleden
  Nog maar een beetje gekend bij het grote publiek en nu al streken. Zien wat de toekomst brengt. Frankrijk heeft al veel zelf uitgeroepen overwinnaars gecreëerd. Zie het resultaat.
 • Rik Van loocke

  2 maanden geleden
  Dit zeg je niet van je collegas, ze rijden in dezelfde ploeg , hij zal de ploeg in twee kampen verdelen en voor ruzie en wrevel zorgen , ik zou ploeg manager zijn , over en out voor Gaudí, ontslag, hij mag zo goed zijn als hij wil , het is een ettertje .
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”
  PREMIUM
  6

  Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgeno­ten, jeugdriva­len en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

  Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn om een dutje te doen.”
 1. Alle hoop op Julian Alaphilippe: Soudal-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaatste strohalm
  PREMIUM
  5

  Alle hoop op Julian Alaphilip­pe: Soud­al-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaat­ste strohalm

  Bert Van Lerberghe: “We waren gewoon niet goed genoeg.” Ploegleider Tom Steels: “We holden achter de feiten aan.” Tim Merlier: “we werden ‘lichtjes’ gedegradeerd.” Keihard waren ze opnieuw, de interne analyses bij Soudal-Quick.Step. Alle hoop voor de Ronde van Vlaanderen rust nu op de schouders van één man: Julian Alaphilippe.
 2. Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebreide voorbeschouwing van Michel Wuyts
  PREMIUM
  1

  Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebrei­de voorbe­schou­wing van Michel Wuyts

  Het nieuwe wielerseizoen is intussen van start gegaan, maar er staan nog heel wat interessante koersen op het programma. Dankzij de Wielergids van Het Laatste Nieuws ben je perfect voorbereid op het wegseizoen in 2023. In de HLN-wielergids staat een voorstelling van alle mannen- en vrouwenploegen, de volledige seizoenskalender en een vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes. Bovendien voorziet onze analist Michel Wuyts je van een uitgebreide voorbeschouwing. “Het wordt een fantastische lente”, voorspelt hij.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.