Nadal op krukken nadat hij een behandeling met radiofrequentie onderging.
Volledig scherm
Nadal op krukken nadat hij een behandeling met radiofrequentie onderging. © Twitter José Manuel Amorós

Franse toprenners stellen zich vragen bij injecties Nadal, momenteel op krukken: “Als een coureur hetzelfde doet, noemen ze het doping”

Wielrennen“Ik speelde zonder gevoel in mijn linkervoet.” Rafael Nadal won zondag voor de 14de keer Roland Garros, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Spaanse toptennisser kreeg tijdens het toernooi meerdere inspuitingen met cortisone om een aanslepende voetblessure onder controle te krijgen. Met succes dus, maar de Franse wielrenners Guillaume Martin en Thibaut Pinot stellen zich vragen bij de ethische kant van het verhaal. “Ik vind het op het randje", aldus Martin. Vandaag werd Nadal gespot op krukken nadat hij een behandeling met radiofrequentie onderging. 

20 reacties

 • Marc Van Eemeren

  2 maanden geleden
  Ik vind dat je Nadal niets kan verwijten. Hij volgt de regels die gangbaar zijn in het tennis. Of het verstandig is, is een andere zaak. Dat moet hij voor zichzelf uitmaken. Na zijn carrière zal het wschl toch chirurgisch behandeld moeten worden dus waarom nu niet werken met toegelaten injecties.
 • Pieter martens

  2 maanden geleden
  Waar is de WADA nu? Met geld kun je veel bereiken.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Ze hebben helemaal gelijk ! Ze zouden zijn titel moeten afnemen van Nadal hierdoor...! Maar ja ...🙄
 • Louis Bellings

  2 maanden geleden
  Zeker verbloemde doping.Herinner Gilbert in 2011.Won elke koers waar hij vertrok met een inspuiting voor de zere knie.Later bij wielrennen verboden.
 • Eric A Simons

  2 maanden geleden
  groot gelijk, ik moest direct denken aan Ludo Dierckxsens in de tour 1999 na zijn overwinning in Saint-Etienne Voor een behandeling aan zijn knie werd hij een half jaar geschorst
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”
  Wielrennen
  45

  Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddel­lij­ke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

  Tom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.