BELGA
Volledig scherm
© BELGA

‘Flandrien de coeur’ Philippe Gilbert rijdt met Primus Classic laatste wedstrijd op Vlaamse bodem: “Ik hield van jullie koersen”

WIELRENNENGeboren en getogen Waal, maar zijn wielerroots liggen in Vlaanderen. Dat hem altijd na aan het hart heeft gelegen, een paar mooie successen heeft gebaard. En waar hij vandaag koerst, in de Primus Classic. Nog één keer. Daarna nooit meer. Afscheid alvast van de ‘Flandrien’ in Philippe Gilbert (40). “De Vlaamse parcoursen pasten perfect bij mijn profiel.”

8 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Tot nu toe de beste in eendagswedstrijden na Merckx.
 • Guy Jacobs

  4 maanden geleden
  Top, hopelijk blijf je wel in deze sport rond zwerven.
 • Peeters Francis

  4 maanden geleden
  Toch enkele jaren te veel.
 • Peeters Francis

  4 maanden geleden
  .atuurlijk ligt zijn roots in Vlaanderen, in Wallonië zijn er maar 2 echte klassiekers.
 • Roland Franckaert

  4 maanden geleden
  Een no nonsens renner die presteerde op zijn fiets en zich niet laat vangen aan grootspraak zoals sommige renners van de huidige generatie
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”