AFP
Volledig scherm
© AFP

Fenomenale Pogacar voert nummer uit de oude doos op en wint de Strade Bianche na solo van 50 kilometer

WielrennenTadej Pogacar (23) heeft in de Strade Bianche andermaal zijn uitzonderlijke klasse geëtaleerd. De Sloveen van UAE-Team Emirates vulde op de Piazza del Campo in Siena opnieuw een hiaatje in zijn rijke palmares na een fantastische solo van 50 kilometer. Bij het binnenrijden van Siena had ‘Pogi’ zelfs nog de tijd om een high five uit te delen aan een supporter langs de kant van de weg - wat een weelde.

31 reacties

 • Antoine Van De Velde

  4 maanden geleden
  Had Eddy Merckx het parcours van de huidige RVVL gekregen in zijn periode dan won hij die net als San Remo 7 keer. Pogacar is een super talent maar niet zo veelzijdig als Eddy.
 • Johan hendrickx

  4 maanden geleden
  Volledig akkoord Gino Van Rompaey, zoveel is nu wel meer dan duidelijk. En wat te zeggen van de bijna 42 jarige Valverde?!
 • Mieke Dessein

  4 maanden geleden
  De beste heeft gewonnen maar evenveel respect voor Valverde wat die nog presteert tussen dat jong geweld chapeau
 • Kjell Van daele

  4 maanden geleden
  Iedereen wist da hem ging winnen, zal geen vetten zijn bij de weddenschappen
 • Louis Meeus

  4 maanden geleden
  Geen woorden maar daden.
 1. “Pas na een beetje alcohol ben ik hier goed in... sluit het vat maar aan!”: Tim Merlier viert titel in café van zijn moeder
  Play
  BK wielrennen
  7

  “Pas na een beetje alcohol ben ik hier goed in... sluit het vat maar aan!”: Tim Merlier viert titel in café van zijn moeder

  “We gaan er verder niet te veel over ‘klappen’, maar wel ne goeie drinken... Sluit het vat maar aan!”. Tim Merlier (29) is niet de man van de bevlogen woorden en al zeker niet wanneer hij zijn verzamelde fans toespreekt in het café Sint-Arnolduspleintje in Wortegem-Petegem, dat uitgebaat wordt door zijn moeder Heidi. “Het is plezant om zo thuis te komen”, sprak de kersverse Belgische kampioen, die zo een einde ziet komen aan een ware pechperiode met een val in Parijs-Roubaix en ziekte die hem de Giro deed missen. Kwam daarbovenop nog een transfer naar de ploeg van Patrick Lefevere die hem bij Alpecin-Fenix niet in dank werd afgenomen. Maar gisteravond konden alle riemen eraf. “Ik ben hier niet zo goed in, het is wat overweldigend”, aldus Merlier nog. “Met een beetje alcohol wel, denk ik.”