Sven Vanthourenhout.
Volledig scherm
Sven Vanthourenhout. © Photo News

Exit Rik Verbrugghe, Sven Vanthourenhout is nieuwe wielerbondscoach: “Tokio en WK zijn grootste doelen”

WielrennenRik Verbrugghe (46) is niet langer de Belgische wielerbondscoach, Sven Vanthourenhout (39) neemt zijn taken over. “Ik ben er mij van bewust dat alles perfect in orde moet zijn”, reageerde die laatste bij VTM Nieuws. “Met Remco Evenepoel en Wout van Aert heb je gewoon twee kleppers in huis. Tokio is volgend jaar een enorm groot doel, net zoals het WK in eigen land.”

2 reacties

 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  Roger Deprez @ De enige belg die gefaald heeft op het WK was Wout zelf , hij heeft de ganse belgische ploeg laten murv rijden achter Pogacar toen die in de aanval ging .Hij had moeten meegaan met Pogacar dan hadden de fransen en andere ploegen moeten rijden en zaten de overige belgen in een zetel indien het terug tot een hergroepering kwam .Het is altijd de fout van anderen als wout niet wint , stop, ermee man
 • Roger Deprez

  2 maanden geleden
  Het best een andere Coach, als men een flater zoals in het wereldkampioenschap doet is men verplicht een andere Coach te nemen. De laatste twee ronde sleuren de Belgen het hele peloton aan stukken in dienst van de Fransen en  om Alaphilippe die katten sprong te laten maken van 25 meter die niemand kan volgen ook Wout niet na zo een zware wedstrijd. Totaal verkeerde tactische keuze.
 1. Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"
  Play

  Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"

 2. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"