Patrick Lefevere in gesprek met Stijn Vlaeminck.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Lefevere in gesprek met Stijn Vlaeminck. © HLN

EXCLUSIEF. Patrick Lefevere over de contractverlenging van Remco Evenepoel: “Eigenlijk een beetje tegen mijn principes in gewerkt”

WielrennenRemco Evenepoel die z’n contract met vijf jaar verlengt en de sponsordeals die zo goed als rond zijn. Andermaal sterk werk van Deceuninck-Quick.Step-CEO Patrick Lefevere. In een exclusief gesprek met onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck heeft hij het onder meer over makelaars die gek werden, de verwachtingen voor Evenepoel en waarom deze manier van werken eigenlijk tegen z’n principes in is. Bekijk het hieronder!

11 reacties

 • Walter Lippens

  2 maanden geleden
  Mijnheer Schoeters, al die rittenkoersjes zijn 'wedstrijden' waar de grote jongens enkel en alleen aan de start komen om te trainen en een overwinning hen geen barst interesseert.
 • Gert Veer

  2 maanden geleden
  Allé komaan zeg, hij heeft mooie koersen gewonnen op een aantrekkelijke manier, maar dat zijn geen klassiekers of grote ronden he, dat zijn voorbereidingswedstrijden. Ik schreef toch zelf: groot talent maar ondertussen ligt hij al bijna even lang in de lappenmand dan dat hij als profrenner gereden heeft. Te vroeg herbegonnen, I know, maar Lefevre neemt een bijzonder groot risico.
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  zijn allemaal rondekes van 1 week , afwachten wat het na een ronde van 3 weken gaat zijn.
 • René Schoeters

  2 maanden geleden
  Beste Gert : Clásica San Sebastián / Europees kampioenschap tijdrijden / Ronde van San Juan / Eindklassement Ronde van de Algarve / Eindklassement Ronde van Burgos /Eindklassement Ronde van Polen / ! Dat alleen in 2020 én bij de profs! Waarschijnlijk zegt het u niets, zou er zelfs niet verbaast over zijn!
 • benny stiers

  2 maanden geleden
  moet nog veel bewijzen
 1. Remco Evenepoel rijdt beide nationale kampioenschappen en trekt dan op stage
  wielrennen

  Remco Evenepoel rijdt beide nationale kampioen­schap­pen en trekt dan op stage

  Net als in 2019 - vorig jaar was er geen editie vanwege de coronacrisis - mag Remco Evenepoel met de blauwe leiderstrui van de Baloise Belgium Tour huiswaarts keren. In het algemeen klassement gaat hij zijn teamgenoot Yves Lampaert vooraf. Gianni Marchand werd knap derde en vervolledigde het podium. Evenepoel pakte al in de openingsetappe de leiding en stond die niet meer af. Hij won de individuele tijdrit in Knokke-Heist en kwam nadien nooit meer in de problemen
 2. Caleb Ewan snelste van het pak in derde etappe Baloise Belgium Tour, Evenepoel blijft leider
  Wielrennen
  1

  Caleb Ewan snelste van het pak in derde etappe Baloise Belgium Tour, Evenepoel blijft leider

  Caleb Ewan (26) heeft de derde etappe in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In een massasprint toonde de Australiër van Lotto-Soudal zich de snelste van het pak. Pascal Ackermann eindigde tweede. Jasper Philipsen leek voor de etappe een grote kanshebber op de zege, maar ging tegen de grond en liep een gehavende knie op. Remco Evenepoel kwam niet in de problemen en blijft leider.