Volledig scherm
© REUTERS

Ewan over terugkeer Groenewegen: “Misschien zal het peloton hem niet met open armen verwelkomen”

WielrennenCaleb Ewan moet ook dit seizoen de zeges binnenrijven voor Lotto Soudal. De Australische pocketsprinter wil dat doen in de drie grote rondes, “al moet de ploeg het plan wel nog goedkeuren.” Ewan had het ook over de mogelijke maatregelen om de koers veiliger te maken. “Sprints zijn snel en gevaarlijk, that’s the way it is.” Ook het incident met Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen kwam aan bod.

2 reacties

 • Gerard Akkermans

  2 weken geleden
  Dit soort sprint zijn tussen de echte sprinters al lang aan de gang!! Alleen het is tot dat incident gelukkig altijd al goed afgelopen. En ja, dat terug zakken en de benen plots stil houden na het aantrekken van de spurt en voor obstakel dienen voor ‘n ander. Levens gevaarlijk !!
 • luc Lesage

  2 weken geleden
  Een van de zaken die mij ergeren. De de laatste man die de spurt aantrekt tot 60 km per uur en dan plotseling stilvalt in het midden van een spurtend peleton. ( meestal weten ze ook nog de opkomende konkurentie te hinderen) gewoon langdurig schorsen. Het voorstel van dhr. Theo Bos vind ik niet realistisch. Sprinten in vakken is misschien iets voor wedstrijden met 6 a 8 man v.b piste maar niet voor wegwedstrijden. Inrichters hebben een hele grote veantwoordelijkheid.i.v.m veiligheid.
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari