Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Evenepoel zet kandidatuur voor WK kracht bij met geweldige solo in Druivenkoers: “Droom om er in eigen land bij te zijn”

WielrennenRemco Evenepoel (21) heeft met een imposante solo van 60 kilometer de Druivenkoers gewonnen. Onze landgenoot van Deceuninck-Quick.Step werd onderweg zowaar even opgehouden door een brand langs het parcours, maar zelfs dat kon hem niet afstoppen. Een visitekaartje dat kan tellen, zo’n maand voor het WK, maar bondscoach Sven Vanthourenhout blijft rustig. “De Druivenkoers winnen is mooi. Maar het is geen WK.”

52 reacties

 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  Deze man is niet taakbewust en Tokio heeft dat bewezen.
 • Geert Teirlynck

  2 maanden geleden
  De vraag die hier moet worden gesteld is of Remco 100% zal rijden achter Julian Alaphilippe als die weg is. Dat Remco goed is staat nu toch buiten discussie.
 • Theo Collewaert

  2 maanden geleden
  Remco verdient het om mede kopman te zijn van de Belgische ploeg. Alles op VA zetten is een grotere gok dan het niet meenemen van Remco. Welk argument zou de bondscoach nu kunnen hebben om Remco thuis te laten ? Als hij vreest dat Remco voor Alaphilippe zou rijden dan is dit evenzeer het geval met Van Aert, wie zegt dat die niet voor Roglic gaat rijden ? Ge kunt toch geen Van Avermaet meenemen en een Remco thuis laten.
 • Theo Collewaert

  2 maanden geleden
  Remco verdient evenveel als VA om kopman te zijn van de Belgische ploeg,
 • rita boom

  2 maanden geleden
  Remco niet laten meegaan want als het er op aankomt dan rijdt hij voor Lefevre dus Alaphillipe en zeker niet voor Wout
 1. Nét geen wereldtitel voor afscheidnemende De Ketele: hij pakt zilver in puntenkoers na ultraspannend duel met Fransman Thomas
  Baanwielrennen
  1

  Nét geen wereldti­tel voor afscheidne­men­de De Ketele: hij pakt zilver in punten­koers na ultraspan­nend duel met Fransman Thomas

  Kenny De Ketele (36) heeft op zijn laatste WK een knappe zilveren medaille gepakt in de puntenkoers. Op de derde dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix was onze landgenoot lange tijd op weg naar het goud, maar na een ultraspannende koers ging de Fransman Benjamin Thomas er in het slot nog over. Voor De Ketele is het zijn laatste groot kampioenschap.