Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. © Quick.Step-Alpha Vinyl

Evenepoel maakt zich in Calpe op voor teamstage: “Heb deze winter veel gelopen”

WielrennenHet Italiaanse intermezzo is voorbij. Remco Evenepoel (22) is weer in zijn vertrouwde (trainings)regio. De wereldkampioen wielrennen werd in het Spaanse Calpe gespot aan de zijde van zijn voorganger en ploegmaat Julian Alaphilippe (30).

13 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Lopen zorgt vooral dat je een hogere hartslag aankan dus minder verzuurt, als atletieker draaiden we moeiteloos mee met de amateurs als beginneling al vonden ze het niet eerlijk, Ala zal Remco graag meezeulen met langlaufen in de Sierra Nevada, afzien maar ozo voldaan achteraf..
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Lopers kunnen een hogere hartslag langer volhouden, een Noorse schaatser zette heel de Hollandse schaatsnatie voor schut door vanuit niets het wr op de 10km te verbeteren bij 1050mb luchtdruk, hij liep beduidend meer dan hij schaatste en liep ook nog 20km terug naar zijn hotel, ook in het schaatsen zitten ze nog veel te vastgeroest ondanks de klapschaatsen. Bij hogedruk is er ook meer zuurstof begreep deze ook van der Poel. Ook langlaufen zou Remco veel goed doen qua conditie én hamstrings.
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Tegenwoordig gaan alle groten wel eens lopen dus het zal wel zijn positieve invloed hebben al is het maar voor wat afwisseling (jaren aan een stuk elke dag op die fiets kruipen moet mentaal toch ook zwaar zijn om dit altijd met volle goesting te doen).
 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  Hij heeft veel gelopen en dat zal hem veel voordeel opleveren en dat is heel slim van zijn trainer om daar een neven programma bij te maken.
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Nooit niet? Hij heeft als een vd weinigen door dat lopen meer toevoegt aan conditie dan lopen en zorgt ook nog voor gewichtverlies..
 1. Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”
  PREMIUM

  Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”

  Adrie van der Poel heeft na alle commotie beslist om geen WK-parcoursen meer uit te tekenen. Geloof dat maar niet, meent onze analist Michel Wuyts. “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze.” En die is er dus ook ditmaal weer. “De balkenhistorie valt helemaal niet uit de lucht. Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten.”
 1. Op naar aparte categorie voor transgenders na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­ders na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de transgender ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgenders in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.