Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © Photo News/VTM Nieuws

Evenepoel lijkt deelname aan Tour in 2021 uit te sluiten: “Wil eerst ervaring opdoen in andere grote ronde”

WielrennenNa een stage van een dikke maand in Calpe is Remco Evenepoel weer in België. Evenepoel herstelt nog steeds van zijn valpartij tijdens de Ronde van Lombardije, maar blikte al eens vooruit op het aankomende wielerseizoen. Een deelname aan de Tour in 2021 lijkt Evenepoel uit te sluiten, terwijl hij ook uitkijkt naar de terugkeer van ploegmaat Fabio Jakobsen in het peloton: “Ik twijfel er niet aan dat hij weer de beste sprinter ter wereld wordt.”

10 reacties

 • Wouter Van de Walle

  3 weken geleden
  Verstandige keuze, nog tijd genoeg om de Tour te rijden, rustig opbouwen
 • Stefaan Jans

  3 weken geleden
  Verstandige beslissing van Remco. Zou in de Giro, die sowieso " de mooiste grote ronde " is rustig kunnen leren en rijpen op weg naar een grote toekomst. Zal er geconfronteerd worden met de moeilijkste beklimmingen en lastigste afdalingen. Indien men hier kan winnen dan kan men overal winnen. Zie de loopbaan van de allergrootste. Deze startte ook eerst in Italië en we hebben het vervolg allemaal met veel plezier aanschouwd.
 • Kristof Demuynck

  3 weken geleden
  Alles op zijn tijd. Maar zelfvertrouwen mag ook de giro of vuelta ga je zeker uitrijden. Winnen is natuurlijk iets anders. Maar een parcours op maat zal veel bepalen. In een normaal seizoen zal vuelta ideaal zijn met daarna een wk in Leuven waar alles mogelijk is.
 • Marc Van Leeuwen

  3 weken geleden
  Er wordt al jaren toch vaak gezegd dat de Giro veel zwaarder is dan de Tour? En de Vuelta met al zijn bergen? Ik denk dat de Tour nog de makkelijkste is, maar wel met de meest ogen daarop gericht.
 • Pieter geens

  3 weken geleden
  Verstandige gast !
 1. Vanthourenhout ontgoocheld na sterke inhaalrace: “Niet de cross kunnen rijden die ik wou rijden”
  Play
  Veldrijden

  Vanthouren­hout ontgoo­cheld na sterke inhaalrace: “Niet de cross kunnen rijden die ik wou rijden”

  Michael Vanthourenhout reed een beresterk BK in Meulebeke. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal geraakte al in de eerste ronde betrokken bij een oponthoud en stond voor een lange achtervolging. Uiteindelijk reed Vanthourenhout nog naar brons, maar hoe voelde hij zich na de cross? “Redelijk ontgoocheld. Ik heb de koers niet kunnen rijden die ik wou rijden, dat is spijtig. Technische foutjes of pech van iemand anders: daar kan je zelf niet aan doen en het hoort erbij.”
 1. Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"
  Play

  Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"

 2. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"