Remco Evenepoel na het BK in Waregem.
Volledig scherm
Remco Evenepoel na het BK in Waregem. © Deceuninck-Quick.Step/Wout Beel

Evenepoel haalt er naar eigen zeggen het maximale uit: “Ik moest alleen wegrijden om te winnen, maar het ‘kaske’ was te kort”

WielrennenZilver in de tijdrit, brons in de wegrit. Remco Evenepoel stond in deze BK-week twee keer op het podium, maar niet op het hoogste schavotje. “Ik heb het maximale eruit gehaald.”

11 reacties

 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  @pierre de smet, u schrijft: Remco en Wout, durven toegeven dat ze tekort kwamen? Hallo, Wout is toch gewonnen geloof ik! Remco integendeel is 2x in die week tegen een muur gelopen, wilde in die week 2x de primus zijn maar betere hebben hem eerlijk geklopt. En de uitspraak van Remco: "Het kaske was te kort" Sorry, maar in Italië "Was het kaske te lang".
 • pierre de smet

  1 maand geleden
  Remco en Wout , steeds rechtuit in hun woorden , durven toegeven dat ze tekort kwamen . Zo zijn er niet veel meer.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  @ Gerry Cle, waarom er niemand meespringt met Campenaerts, eenvoudig: willen wel maar kunnen niet! 5% goede renners in België en 20% dat goed betaald wordt en 75% van dat peloton is te lui voor te gaan werken en die juist of nauwelijks hunne kost verdienen met op ne racefiets te zitten, kermiscoureurs. Uitgezonderd de jongens van de ploeg Baloise Top sport Vlaanderen omdat dit jonge renners zijn in ontwikkeling, 'De zogenaamde Toekomst'.
 • Gorissen Marcel

  1 maand geleden
  Waarom niet gewacht op peloton. Meer kansen gekregen om weg te geraken
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Mooie koers waarin de sprinters zich lieten verrassen door de aanvallers. Wel begrijp ik niet waarom nooit iemand meespringt met een aanvallende Campenaerts. Van Avermaet, Naessens, Benoot...?
 1. Van Aert en Evenepoel konden in Tokio rekenen op trouwe Japanse fans: “Hij is heel sterk, knap en groot!”
  Play
  OLYMPISCHE SPELEN
  3

  Van Aert en Evenepoel konden in Tokio rekenen op trouwe Japanse fans: “Hij is heel sterk, knap en groot!”

  Buitenlandse supporters zijn niet toegelaten op de Olympische Spelen, maar toch konden Wout van Aert en Remco Evenepoel in Tokio rekenen op enkele trouwe fans. Drie Japanse supporters zaten tijdens de tijdrit van vandaag op de tribunes aan de finish, piekfijn uitgedost in shirt van Jumbo-Visma, pet van Deceuninck-Quick.Step en/of een zelfgemaakte vlag met aanmoedigende woorden op.
 2. Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbike, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val
  Play
  Olympische Spelen
  107

  Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbi­ke, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val

  Een wonderdag voor de ene, een rampdag voor de andere. Een straffe Tom Pidcock veroverde twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk goud in het mountainbike op de Olympische Spelen. De 21-jarige Brit voerde halfweg het tempo op en kwam solo over de meet. De olympische droom van Mathieu van der Poel spatte al snel uit elkaar. De topfavoriet viel hard en stapte nog voor het einde mankend van de fiets. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 18de.