Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Evenepoel, die eerder waarschuwing kreeg voor duw, maakt (terecht) misbaar in de sprint: “Als ik niet rem, vlieg ik in de hekken”

WielrennenRemco Evenepoel reed vandaag met de Brabantse Pijl een thuiskoers, maar ‘t werd een frustrerende dag voor onze landgenoot. Eerst deelde hij geënerveerd een por uit aan Ineos Grenaiders-renner Ben Turner, aan de finish maakte hij zich - terecht - kwaad op Tim Wellens, die een afwijkende sprint reed en ook gedeclasseerd werd. “Het was niet echt een proper manoeuvre van Tim”, aldus Evenepoel.

92 reacties

 • Rudi Pieters

  4 maanden geleden
  De waarheid komt uit jelle nys zijn mond wie met zijn ogen open kijkt ziet dat
 • Robert Thomassen

  4 maanden geleden
  Ooit was er een conflict tussen Eddy Planckaert en een Italiaans wielrenner, na een spurt. De dag nadien was iedereen het vergeten. Nu blijft het actueel en wordt men paranoia ,alsof iedereen tegen iedereen is.
 • De Beck Clery

  4 maanden geleden
  Zelf eerst duwen en nadien bleiten om een uitwijk maneuver alleen maar om de renner van Lotto te kunnen benadelen, dit werd hem ingegeven door Patrick waarschijnlijk.
 • Hugo Verlot

  4 maanden geleden
  Goede renner , maar is aan de meet zo vlug als een slak. Is bij de beste tijdrijders van de wereld . Zal nooit een klassiek palmares hebben. Is super voor kleine ritten wedstrijden met enkele geasfalteerde kleine hellinkjes.
 • Jelle Nys

  4 maanden geleden
  Dit is veroorzaakt door de Belgische pers, al als 15jarige riepen ze dat hij de nieuwe Merckx wordt (werd), dat kruipt in het hoofd van die jonge gasten en dan krijg je deze pretentie zoals bij Remco... In andere landen laten ze hun jeugdige talenten rustig groeien zonder ze te overroepen, de Belgische pers heeft al zo vaak jonge talenten kapot gemaakt door hen véél te vroeg op te hemelen als god!
 1. Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  4

  Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”

  Is er een dokter in de zaal? Rune Herregodts (24) - roepnaam ‘Den Dok’ - is vierdejaars student geneeskunde en verdedigt vandaag als enige man de Belgische kleuren op het EK tijdrijden in München. “Voor de top acht zou ik tekenen.” Daarvoor rekent Herregodts ook op marginal gains, al is dat niet evident. “In de Tour zag ik dat veel tijdrijders met een brede tijdrithelm reden. Ik heb aan de ploeg gevraagd om mijn helm met de maat small in te ruilen voor een large. Geld voor een windtunnel is er niet.”