Evenepoel bekoopt mindere dag en verliest 2 minuten, autoritaire Bernal steviger in het roze

GiroEgan Bernal heeft zich in de gravelrit naar Montalcino nog wat nadrukkelijker ontpopt als dé topfavoriet om de Giro te winnen. De roze trui imponeerde andermaal, uitdager Remco Evenepoel beleefde een mindere dag en gaf meer dan 2 minuten prijs. De ritzege in Montalcino was voor de 21-jarige Mauro Schmid.

67 reacties

 • johan vandeweghe

  8 maanden geleden
  top renner ! maar altijd afgemaakt door de pers zoals de duivels eens verliezen .
 • Eddy DeGoei

  8 maanden geleden
  Dit was een prachtige rit. Bernal is de sterkste. Remco rijdt goed maar nog niet super. Hij gaat hier veel uit leren. Niet vergeten dat hij nog maar 21 is, terugkomt na een zware revalidatie, eigenlijk nog maar een paar jaar koerst, van de rode duivels overgestapt is naar de fiets en van de juniores direct naar de profs is overgestapt waar hij al geweldige resultaten heeft behaald. Maar dit betekent ook dat hij eigenlijk nog maar pas begint. Laat hem groeien, met wat meer ervaring kan het wel.
 • frans ornelis

  8 maanden geleden
  dat was te denken dat de afbrekers klaar stonden wanneer het wat minder was jaloersheid is de weergave van de hedendaagse maatschappij
 • Hedwig Beernaert

  8 maanden geleden
  Het is duidelijk dat 9 maanden inactiviteit, de niet passende voorbereiding voor een grote ronde en gebrek aan koersen zijn tol eist, ook bij een supertalent als Remco. Graag zal ik hem terug zien wanneer hij het niveau van voor zijn val terug heeft. Pas dan kunnen we een correcte beoordeling doen.
 • Greet Theys

  8 maanden geleden
  Remco heeft alles wat een grote moet hebben. Lef, een ego en vooral grinta. Wat zijn twee minuten. Hij zal daarvan in de tijdrit normaal een deel van goedmaken, en op normale bergwegen zal hij wel volgen. Zijn vorm kan alleen stijgen terwijl Bernal al hoogvorm heeft. Winnen wordt moeilijk maar uitpakken voor een ritzege zal hij nog wel doen.