Chaves
Volledig scherm
Chaves © Eurosport

Esteban Chaves zet koninginnenrit Ronde van Catalonië naar zijn hand, Adam Yates blijft leider

WielrennenDe koninginnenrit in de Ronde van Catalonië was een prooi voor Esteban Chaves (31). De Colombiaan van Team BikeExchange plaatste een aanval op zes kilometer van de finish en bleef de groep der favorieten voor. Adam Yates behield zijn leiderstrui.

0 reacties

 1. Wout van Aert degradeerde zoals verwacht de tegenstand: 91 procent van onze lezers kreeg gelijk
  Gouden Cross
  3

  Wout van Aert degradeer­de zoals verwacht de tegenstand: 91 procent van onze lezers kreeg gelijk

  Wout van Aert kroonde zich gisteren voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen veldrijden. Van Aert won zo negen van de tien crossen waar hij aan de start stond. Door die negen overwinningen sprokkelde de renner van Jumbo-Visma heel wat punten in de Gouden Cross. Vanaf vandaag bereidt hij zich voor op het klassieke voorjaar en komt hij niet meer in actie in het veld. Een noodgedwongen transfer dringt zich dus op.
 2. Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”
  PREMIUM
  BK veldrijden
  25

  Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

  Met overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”