BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

‘Ervaringsdeskundigen’ zien het somber in voor Sagan dit voorjaar: “Op mijn eerste ritje was ik slechter dan een wielertoerist”

WielrennenGeveld door corona vlak voor de start van het klassieke seizoen. Het overkwam Peter Sagan (31) deze maand. Hij mist de Omloop en Kuurne, maar hoe zit dat met de rest van het voorjaar? Tim Merlier (28) en Jens Keukeleire (32) over hun ervaring met Covid-19. “Als Sagan even ziek geweest is als ik, dan kan hij niet top zijn in de klassiekers”, vertelt Keukeleire.

6 reacties

 • Rik Libot

  3 weken geleden
  Beresterke Milaan SanRemo gereden. Schrijf deze supersympathieke renner niet af
 • Pieter Van Ceunebroeck

  2 maanden geleden
  Sinds scheiding pakske minder!
 • Christa Van Helden

  2 maanden geleden
  Het zou echt zonde zijn. Hij heeft zijn zeker zijn verdienste met betrekking tot het huidige moderne wielrennen. Met hem erbij ( in de finale), wordt er echt gekoerst!
 • cedric gobert

  2 maanden geleden
  Toch maar voorzichtig zijn met hem direct af te schrijven, is het niet voor de klassiekers, dan wel later op het seizoen. Werd tijdens de Tour ook afgeschreven en zie wat hij dan in de Giro klaarspeelde.. En als hij in de Tour daar niet uit zen pedaal schoot tijdens die rit dat Bora alles kapot reed en groen terug had genomen was dat ook een heel ander verhaal geweest. Toch maar mee oppassen zolang hij er tussen rijdt.
 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  Er is een tijd van komen en nu is bij Sagan een tijd van gaan gekomen.
 1. De Gorilla stopt ermee: carrièreoverzicht van André Greipel, man met de meeste zeges in het peloton
  Wielrennen

  De Gorilla stopt ermee: carrière­over­zicht van André Greipel, man met de meeste zeges in het peloton

  André Greipel stopt eind volgend seizoen met koersen. Dat vertelde hij in een documentaire over zichzelf, ‘Der Tanz des Gorilla’. De 38-jarige Duitse sprinter heeft tot nu toe maar liefst 156 zeges geboekt in zijn carrière. In het actieve peloton doet niemand beter. Daarmee houdt hij onder andere Mark Cavendish, Alejandro Valverde en Peter Sagan achter zich. Hoe goed was De Gorilla en kan hij zijn loopbaan nog in stijl afsluiten?
 2. Het tactisch steekspel is begonnen, of hoe Roglic er vanaf nu alles aan doet om Tour niet meer te verliezen
  PREMIUM
  Wielrennen
  9

  Het tactisch steekspel is begonnen, of hoe Roglic er vanaf nu alles aan doet om Tour niet meer te verliezen

  De Ronde van het Baskenland gewonnen, 1.008 kilometer met de auto gereden en ­onderweg twee keer op zijn fiets gestapt om twee tijdritten van de Tour te verkennen. Zo zag het weekend van Primoz Roglic (31) eruit. Dat mentale tikje aan Tadej Pogacar was mooi meegenomen. Maar: “Tadej is de topfavoriet voor de Tour van 2021", openen ze het tactisch steekspel Jumbo-Visma, dat nu ook weet dat het anders kan scoren in de Tour.
 1. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool

 2. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne