Ellen Van Dijk.
Volledig scherm
Ellen Van Dijk. © Photo News

Ellen Van Dijk bezorgt Nederland met knappe solo Europees goud, Belgische dames kunnen geen vuist maken

WielrennenDe Nederlandse Ellen Van Dijk heeft zich in het Italiaanse Trento tot Europees kampioene gekroond. Ze trok mee in de eerste vlucht van de dag en rondde vervolgens een knappe solo van ruim 20 kilometer af. Onze landgenote Lotte Kopecky maakte nooit aanspraak op een medaille, maar een sterke Julie Van de Velde wierp zich op als Belgisch lichtpunt.

5 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 maand geleden
  Knappe overwinning van Ellen Van Dijk mede te danken aan het puike afstoppingswerk van de Nederlandse dames .
 • Karel Van Beeck

  1 maand geleden
  De begeleiding van de Nederlandse dames is veel beter dan de Belgische.
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  1 maand geleden
  Proficiat, de béste én sterkste.
 • Eric Maes

  1 maand geleden
  Kopecky zal nooit een titel winnen op zulk parcour , heeft haar beperkingen in het klimwerk.
 • Seppe Goossens

  1 maand geleden
  Ellen Van Dijk gefeliciteerd! Volkomen verdiende winnares. Reed in de aanval en heeft er heel wat kilometers hard voor gewerkt.
 1. Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkampioen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”
  Play
  Wielrennen
  7

  Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkam­pi­oen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”

  Johan Museeuw viert vandaag een dubbele verjaardag. Hij wordt 56 en het is tegelijk 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen werd. Lugano 1996 zal voor hem altijd bijzonder blijven. “Het is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”, zegt hij. “Het gaat altijd eerst over het feit dat ik wereldkampioen ben geworden, pas daarna gaat het over mijn drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”