Een vrouwenploeg? Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: “Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé”

WielrennenIn de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. En er kwam een antwoord op de vraag of hij ooit met een vrouwenploeg zou beginnen bij Deceuninck-Quick.Step. 

37 reacties

 • ghislain lefever

  8 maanden geleden
  Lotte, en dan? Gelijk als hij zegt dat hij zich niet geroepen voelt om aan vrouwen zonder veel talent geld uit te delen. Ocmw uitspraak: te mijden. Dat de bond eerst begint een opleidingscentrum voor de dames op te richten. Indien er talent is, richt dàn een ploeg op, niet omgekeerd. Cfr. turnen, judo...geld steken in de beteren. Waar zijn al die betere rensters? Annemiek, Chantal, Anna, Ellen, ea, ook Lotte : top: de rest zijn veredelde amateurs.
 • wil baken

  8 maanden geleden
  Hij heeft gelijk. Buiten 3 rensters is het niveau van vrouwen wielrennen in België vergelijkbaar met toeristen die af en toe wedstrijd rijden. Ééntje heb ik dit jaar gezien die kon volgen in een nevenbond koers (en dan nog niet de Categorie) maar die was van trek segafredo, das al hoger dan Belgisch niveau, een Nederlandse. Geen enkele vrouw zal volgen bij EZC, ook de toppers niet.
 • Peter Van Mol

  8 maanden geleden
  Vrouwen wielrennen stelt niets voor in ons land. Een Sanne Cant bv is nog even goed, alleen zijn er een dozijn Nederlandse bijgekomen die veel en veel beter zijn, op de weg juist hetzelfde. Lotte en we zijn uitgepraat. Ik zou er ook geen geld in steken.
 • Frederik Vandevelde

  8 maanden geleden
  Gevat verwoord. Het blijft een middel om meer winst te maken, die sponsoring. Sponsoring om niet komt effectief in de buurt van wat een VZW of overheid kan zijn, geen bedrijf.
 • Jean-marie Van Doren

  8 maanden geleden
  Er is maar 1vrouw die Lefevere interesseerd en die is allang in zijn ploeg.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Transfersaga rond Quinten Hermans blokkeert beslissing Tormans
  Wielrennen
  2

  Transfersa­ga rond Quinten Hermans blokkeert beslissing Tormans

  De transfersaga rond Quinten Hermans blijft duren. De 26-jarige Limburger leek net als zijn collega’s Joran Wyseure en Emiel Verstrynge van Tormans Cyclo Cross Team naar Alpecin-Fenix te trekken. Een deal was in de maak, tot Hermans zijn manager Hans van Kasteren verliet. Zijn nieuw management (Squadra Sports) besloot de lopende onderhandelingen te bevriezen. Hermans eindigde vervolgens tweede in Luik-Bastenaken-Luik en dat lokte verschillende topploegen, waaronder ook Jumbo-Visma. “Een zeer goeie renner”, aldus Merijn Zeeman. “Er tonen veel ploegen interesse, maar van Lotto-Soudal hoorde ik nog niks”, aldus Hermans eind april.