Een vrouwenploeg? Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: “Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé”

WielrennenIn de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. En er kwam een antwoord op de vraag of hij ooit met een vrouwenploeg zou beginnen bij Deceuninck-Quick.Step. 

37 reacties

 • ghislain lefever

  4 maanden geleden
  Lotte, en dan? Gelijk als hij zegt dat hij zich niet geroepen voelt om aan vrouwen zonder veel talent geld uit te delen. Ocmw uitspraak: te mijden. Dat de bond eerst begint een opleidingscentrum voor de dames op te richten. Indien er talent is, richt dàn een ploeg op, niet omgekeerd. Cfr. turnen, judo...geld steken in de beteren. Waar zijn al die betere rensters? Annemiek, Chantal, Anna, Ellen, ea, ook Lotte : top: de rest zijn veredelde amateurs.
 • wil baken

  4 maanden geleden
  Hij heeft gelijk. Buiten 3 rensters is het niveau van vrouwen wielrennen in België vergelijkbaar met toeristen die af en toe wedstrijd rijden. Ééntje heb ik dit jaar gezien die kon volgen in een nevenbond koers (en dan nog niet de Categorie) maar die was van trek segafredo, das al hoger dan Belgisch niveau, een Nederlandse. Geen enkele vrouw zal volgen bij EZC, ook de toppers niet.
 • Peter Van Mol

  4 maanden geleden
  Vrouwen wielrennen stelt niets voor in ons land. Een Sanne Cant bv is nog even goed, alleen zijn er een dozijn Nederlandse bijgekomen die veel en veel beter zijn, op de weg juist hetzelfde. Lotte en we zijn uitgepraat. Ik zou er ook geen geld in steken.
 • Frederik Vandevelde

  4 maanden geleden
  Gevat verwoord. Het blijft een middel om meer winst te maken, die sponsoring. Sponsoring om niet komt effectief in de buurt van wat een VZW of overheid kan zijn, geen bedrijf.
 • Jean-marie Van Doren

  4 maanden geleden
  Er is maar 1vrouw die Lefevere interesseerd en die is allang in zijn ploeg.
 1. Philippe Gilbert aan de vooravond van zijn laatste seizoen in het peloton: “Dieper dan vorig jaar kon de ploeg echt niet meer zakken”
  PREMIUM
  Wielrennen
  16

  Philippe Gilbert aan de vooravond van zijn laatste seizoen in het peloton: “Dieper dan vorig jaar kon de ploeg echt niet meer zakken”

  Philippe Gilbert heeft het een keer uitgerekend: in de voorbije twintig jaar zat hij 650.000 kilometer op de fiets, 20.000 uren, duizend uren of 30.000 kilometer per jaar. “Ik kan er misschien 5.000 kilometer naast zitten”, zegt hij. Maar het is en blijft een indrukwekkend cijfer. Straks, in de Challenge Mallorca, begint hij aan zijn allerlaatste seizoen. Nog één jaar rijdt hij voor Lotto-Soudal, de ploeg die steeds dieper is weggezakt. Misschien, zegt Gilbert, gaat het morgen beter. “Ik hoop dat ik nog kan winnen, punten pakken. Dat kan de ploeg nog van pas komen.”