Een vrouwenploeg? Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: “Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé”

WielrennenIn de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. En er kwam een antwoord op de vraag of hij ooit met een vrouwenploeg zou beginnen bij Deceuninck-Quick.Step. 

37 reacties

 • ghislain lefever

  2 maanden geleden
  Lotte, en dan? Gelijk als hij zegt dat hij zich niet geroepen voelt om aan vrouwen zonder veel talent geld uit te delen. Ocmw uitspraak: te mijden. Dat de bond eerst begint een opleidingscentrum voor de dames op te richten. Indien er talent is, richt dàn een ploeg op, niet omgekeerd. Cfr. turnen, judo...geld steken in de beteren. Waar zijn al die betere rensters? Annemiek, Chantal, Anna, Ellen, ea, ook Lotte : top: de rest zijn veredelde amateurs.
 • wil baken

  2 maanden geleden
  Hij heeft gelijk. Buiten 3 rensters is het niveau van vrouwen wielrennen in België vergelijkbaar met toeristen die af en toe wedstrijd rijden. Ééntje heb ik dit jaar gezien die kon volgen in een nevenbond koers (en dan nog niet de Categorie) maar die was van trek segafredo, das al hoger dan Belgisch niveau, een Nederlandse. Geen enkele vrouw zal volgen bij EZC, ook de toppers niet.
 • Peter Van Mol

  2 maanden geleden
  Vrouwen wielrennen stelt niets voor in ons land. Een Sanne Cant bv is nog even goed, alleen zijn er een dozijn Nederlandse bijgekomen die veel en veel beter zijn, op de weg juist hetzelfde. Lotte en we zijn uitgepraat. Ik zou er ook geen geld in steken.
 • Frederik Vandevelde

  2 maanden geleden
  Gevat verwoord. Het blijft een middel om meer winst te maken, die sponsoring. Sponsoring om niet komt effectief in de buurt van wat een VZW of overheid kan zijn, geen bedrijf.
 • Jean-marie Van Doren

  2 maanden geleden
  Er is maar 1vrouw die Lefevere interesseerd en die is allang in zijn ploeg.
 1. KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lotto-Soudal
  Wielrennen

  KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lot­to-Soud­al

  Lotto-Soudal heeft het contract van de jarige Jasper De Buyst (28) opengebroken. Onze landgenoot - die nog tot eind 2022 vastlag - blijft nu zeker tot eind 2024 bij de ploeg van de nationale loterij koersen. De Buyst was de voorbije jaren een belangrijke schakel in de sprinttrein van Caleb Ewan. Een rol die hij ook in de toekomst wil blijven vervullen. “Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zet al enkele jaren mijn persoonlijke ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen. Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen.”