Een vrouwenploeg? Patrick Lefevere in onze HLN Sportcast: “Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé”

WielrennenIn de rand van het WK wielrennen was Deceuninck-Quick.Step-baas Patrick Lefevere te gast in onze HLN Sportcast bij Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Hij had het onder meer over de situaties van Sam Bennett en Mark Cavendish. En er kwam een antwoord op de vraag of hij ooit met een vrouwenploeg zou beginnen bij Deceuninck-Quick.Step. 

37 reacties

 • ghislain lefever

  1 jaar geleden
  Lotte, en dan? Gelijk als hij zegt dat hij zich niet geroepen voelt om aan vrouwen zonder veel talent geld uit te delen. Ocmw uitspraak: te mijden. Dat de bond eerst begint een opleidingscentrum voor de dames op te richten. Indien er talent is, richt dàn een ploeg op, niet omgekeerd. Cfr. turnen, judo...geld steken in de beteren. Waar zijn al die betere rensters? Annemiek, Chantal, Anna, Ellen, ea, ook Lotte : top: de rest zijn veredelde amateurs.
 • wil baken

  1 jaar geleden
  Hij heeft gelijk. Buiten 3 rensters is het niveau van vrouwen wielrennen in België vergelijkbaar met toeristen die af en toe wedstrijd rijden. Ééntje heb ik dit jaar gezien die kon volgen in een nevenbond koers (en dan nog niet de Categorie) maar die was van trek segafredo, das al hoger dan Belgisch niveau, een Nederlandse. Geen enkele vrouw zal volgen bij EZC, ook de toppers niet.
 • Peter Van Mol

  1 jaar geleden
  Vrouwen wielrennen stelt niets voor in ons land. Een Sanne Cant bv is nog even goed, alleen zijn er een dozijn Nederlandse bijgekomen die veel en veel beter zijn, op de weg juist hetzelfde. Lotte en we zijn uitgepraat. Ik zou er ook geen geld in steken.
 • Frederik Vandevelde

  1 jaar geleden
  Gevat verwoord. Het blijft een middel om meer winst te maken, die sponsoring. Sponsoring om niet komt effectief in de buurt van wat een VZW of overheid kan zijn, geen bedrijf.
 • Jean-marie Van Doren

  1 jaar geleden
  Er is maar 1vrouw die Lefevere interesseerd en die is allang in zijn ploeg.
 1. KIJK. Verken het WK-parcours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”
  WK VELDRIJDEN
  9

  KIJK. Verken het WK-par­cours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”

  Zondag wacht een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Maar hoe ziet die omloop in Hoogerheide er nu juist uit? In welke zones kan het verschil gemaakt worden? En hoe groot is de kans op een sprint? Onze analist Niels Albert sprong op zijn fiets en nam de proef op de som. In onderstaande video’s krijgt u een unieke blik op het parcours en krijgt u zijn analyse per zone mee.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. “I hate it but I love it": Wout van Aert komt daags na WK op sociale media terug op tweestrijd met Mathieu van der Poel
  108

  “I hate it but I love it": Wout van Aert komt daags na WK op sociale media terug op tweestrijd met Mathieu van der Poel

  Wat een strijd was het alweer, tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel in het veld van Hoogerheide. Uiteindelijk was het die tweede die op eigen bodem het WK veldrijden won, onze landgenoot baalde als een stekker. Vanochtend postte Van Aert een foto van beide tenoren op het slagveld van Hoogerheide: “I hate it but I love it”, schreef hij erbij. “Ik haat het, maar ik hou ervan”. Een smiley met een traan volgde.
 1. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”
  PREMIUM
  12

  Dubbelin­ter­view met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

  Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”