Het verschil tussen Pidcock en Van Aert was héél beperkt in de Amstel Gold Race.
Volledig scherm
Het verschil tussen Pidcock en Van Aert was héél beperkt in de Amstel Gold Race. © Photo News

Een paar millimeter verschil! Van Aert wint Amstel Gold Race na prangende sprint tegen Pidcock

WielrennenHet scheelde millimeters, maar Wout van Aert heeft de Amstel Gold Race gewonnen. Onze landgenoot haalde het in Berg en Terblijt na een wel héél prangende sprint van Tom Pidcock. Maximilian Schachmann ging als derde mee op het podium na een onwaarschijnlijke ontknoping.

74 reacties

 • Jan Van Rompaey

  3 weken geleden
  Niemand is zeker van de winnaar. Waarom dan geen 2 ?
 • Antoine Van De Velde

  3 weken geleden
  Mochten ze bij Ineos niet overtuigd zijn dat Wout gewonnen heeft , ze zouden het resultaat aanvechten. Ineos is de ploeg met het grootste budget die verdedigen hun belangen tot op het bot. Millimeter sprints zagen we in San Remo 1963 en 2009, Roubaix 1990 en Vlaanderen 1994.
 • Pat Debal

  3 weken geleden
  Volgens mij is Tom Pidcock de winnaar maar ja die rijd voor een buitenlandse ploeg en Van Aert voor een Nederlandse ploeg meer moet je er niet achter zoeken
 • Johan Maddens

  3 weken geleden
  Het is hier niet moeilijk wie tegen Van Aert is ! Het zijn twee toppers en vooral Wout heeft het niet gestolen opnieuw na zo een voorjaar : Wat een Coureur !!
 • Dirk Van Den Bossche

  3 weken geleden
  En in zijn column , zegt Adrie Van der Poel dat Pidcock de beste van het voorseizoen is. Zou de papa van Matje aan een brilletje toe zijn?
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei