Een jaar geleden knalde Van der Poel als een torpedo naar de zege in de Strade Bianche, dezer dagen wordt hij beperkt tot trainen in Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jaar geleden knalde Van der Poel als een torpedo naar de zege in de Strade Bianche, dezer dagen wordt hij beperkt tot trainen in Spanje. © AP/Instagram

Eén jaar na dé foto ontbreekt Van der Poel in de Strade Bianche, maar er is hoop: “Zelfs met beperkte training is er heel veel mogelijk”

WielrennenAls een speer reed Mathieu van der Poel (27) vorig jaar de Via Santa Caterina naar boven, onhoudbaar op weg naar de overwinning in de Strade Bianche. Eén jaar later zal Van der Poel de wedstrijd volgen op het televisiescherm van zijn kamer in een hotel in Spanje, waar hij probeert om nog iets van zijn voorjaar te redden. Want rugproblemen of niet, dat Van der Poel koerst in het klassieke voorjaar blijft wel het plan. “Er is ook nog zoiets als talent”, aldus ploegleider Christoph Roodhooft.

8 reacties

 • Wim De Clercq

  5 maanden geleden
  gelieve aandacht te geven aan Belgische renners aub
 • Rik Cappelle

  5 maanden geleden
  Hopelijk vraagt de aard van het beestje niet te veel van zijn lichaam om snel snel te willen terugkeren want verleden week al een serieuze terugval gekent in zijn trainingsopbouw. Blijf toch maar rustig en doe er liever een maand langer over dan alles nu te willen forceren want dan komt het nooit meer goed.
 • Annelies Henno

  5 maanden geleden
  Ben wout fan,maar heb veel respect voor VDP
 • Willem Kempenaers

  5 maanden geleden
  Zijn gouden koprol was toch het sportmoment van vorig jaar.
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  5 maanden geleden
  Hoop dat Mathieu vlug terug komt. courage..
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.