Eurosport/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Eurosport/VTM Nieuws

“Een goed ‘trainingske’”: Evenepoel doet met geplande aanval nog gooi naar ritzege, maar wordt ingelopen

WierennenTwee op twee voor Sam Welsford. De Australiër won - net als gisteren - de massaspurt in de Ronde van San Juan. Fabio Jakobsen werd tweede, Giacomo Nizzolo derde. Remco Evenepoel probeerde het peloton nog te verrassen samen met de Amerikaan Quinn Simmons, maar hun late aanval strandde op drie kilometer van de finish.

6 reacties

 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Remco is een toprenner daar is alles mee gezegd
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af of die verre verplaatsing met alles daarrond en die hitte wel een goede voorbereiding geven. Hij heeft weer die competitieprikkel gehad maar ik denk dat je met een goede trainingsweek in Spanje meer kunt bereiken. Al is het nog maar eind januari natuurlijk, hij moet pas over 2 maanden op niveau zijn.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Simmons wou niet of kon niet.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Simmons valt me tegen, zijn attitude dan vooral. Als hij meerijdt wint hij waarschijnlijk. Nu reed hij meer achteruit dan vooruit. Aan de trapas van Remco hield hij de benen al stil ...
 • Pascal Aernoudt

  2 maanden geleden
  Toch benieuwd, altijd opletten met Remco
 1. WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel kan niet alle vijf de monumenten winnen, Van Aert wél”

  WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel kan niet alle vijf de monumenten winnen, Van Aert wél”

  Na de zege in Milaan-Sanremo is Van der Poel netjes aan het bouwen aan z’n palmares. Maar kan hij alle vijf de monumenten winnen? Onmogelijk, zegt voormalig wielrenner Jan Bakelants. “Hij kan de Ronde van Lombardije niet winnen omdat Evenepoel en Pogacar ook nog in het spel zijn”, klinkt het. “Wout van Aert zou ze wel alle vijf kunnen winnen”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’, de scherpste podcast van de koers.
 2. Topfavoriet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Milaan-Sanremo accepteert geen foutjes”
  PREMIUM
  2

  Topfavo­riet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij de perfecte finale zal moeten rijden: “Mil­aan-Sanremo accepteert geen foutjes”

  Van God los, koerst Tadej Pogacar tegenwoordig. Er is niemand in de kosmos die zo hard rijdt als hij. Toch zal het nummer één van de wereld, in Milaan-Sanremo (live op VTM), de perfecte finale moeten afwerken. Anders wordt het zonde van de tijd. “In pakweg Luik-Bastenaken-Luik win je automatisch als je de beste bent. In Milaan-Sanremo is dat geen garantie.”