Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Een dag in het spoor van wereldkampioen Remco Evenepoel, onthaald als een volksheld in Schepdaal: “Jongens, wat een zottenkot!”

WielrennenDe held van de natie, werd hij afgelopen zondag op het WK in Wollongong. De held van Brussel en Schepdaal was hij alvast ook vandaag bij zijn terugkeer uit Australië. Wereldkampioen Remco Evenepoel (22) kreeg al een voorsmaakje van wat hem de komende dagen wellicht nog méér en uitgebreider staat te wachten. Relaas van vijf dolle uren.

17 reacties

 • Liliane Vervliet

  2 maanden geleden
  Proficiat voor Remco,hij was de beste ! Wout was er niet bij ? Neen omdat hij voor het WK verkoos om vrouw en zoontje naar Australie te laten komen om samen van een welverdiende vacantie te genieten .(mag het ?)
 • Eddy Beernaert

  2 maanden geleden
  @Boudewijn De Marteleire: mocht je het nog niet weten > Wout had al voor vakantie gepland 'achteraf' om niet 'nog eens zo'n lange vlucht te moeten doen'! En ze 'moeten' geen vrienden zijn of worden, zolang ze maar op professioneel vlak respect hebben voor elkaar. En wees gerust: 'dat' respect is er, van weerszijden!
 • Franky Cornelis

  2 maanden geleden
  Timothy Goosens je slaat de nagel op de kop tis niet omdat remco een Belg is dat je er fan van moet zijn volledig correct
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Is op een jaar tijd echt veel volwassener geworden!
 • Michael Vranckx

  2 maanden geleden
  Pet af voor Remco. Was zelf voorzitter van een supportersclub en toen die renner wereldkampioen werd was het teveel gevraagd om de dag na de titel zijn supporters te komen groeten. Remco is meer dan een maand van huis en staat er wel.
 1. “Dat vliegen leek wel eindeloos te duren”: Stijn Steels likt wonden na zware val in Gentse Zesdaagse, maar blijft strijdvaardig
  Play
  Wielrennen
  6

  “Dat vliegen leek wel eindeloos te duren”: Stijn Steels likt wonden na zware val in Gentse Zesdaagse, maar blijft strijdvaar­dig

  Heel slecht nieuws voor Stijn Steels. De 33-jarige West-Vlaming kwam gisteravond hard ten val in de Gentse Zesdaagse. Hij heeft daarbij drie ribben en twee ruggenwervels gebroken, daarbovenop heeft hij ook een long gekneusd. Wellicht betekent dit het einde van zijn carrière, want welke ploeg wil een zwaar geblesseerde renner nu een nieuw contract aanbieden? De renner blijft kalm: “Het zou jammer zijn als mijn carrière gedaan is, maar dat is dan maar zo.”
 1. Wereldkampioen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor
  Play
  Wielrennen
  11

  Wereldkam­pi­oen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor

  ‘t Is nog maar half november en de eerste wegkoersen liggen nog een eindje van ons, maar Remco Evenepoel is al begonnen aan z'n voorbereiding op 2023 - zijn eerste seizoen in de regenboogtrui. De wereldkampioen vertoeft momenteel in Calpe, waar hij sinds dit najaar over een eigen stulpje beschikt. Op het Instagramverhaal van zijn goede vriend Siebe Roesems zien we Evenepoel bij schemeravond richting de bekende rots van Calpe rijden. Echt zwaar trainen is het nog niet, eerder kilometers malen met af en toe een tussenstop voor een kopje koffie. Waar Evenepoel over enkele maanden voor het eerst een rugnummer opspeldt is nog niet geweten.