Pogacar en Merckx op het sponsorevent van DMT.
Volledig scherm
Pogacar en Merckx op het sponsorevent van DMT. © DMT Cycling

Eddy Merckx vol lof over Pogacar: “Al vaak gehoord dat iemand ‘de nieuwe Merckx’ is, maar denk dat we hem met Tadej gevonden hebben”

WielrennenTadej Pogacar (23) won afgelopen weekend met de Ronde van Lombardije, na eerder twee keer de Tour, ook z'n tweede Monument. Niemand minder dan Eddy Merckx (76) is fan. “Tadej is een groot kampioen, waarvan we nog vele jaren gaan genieten.” Ook in HLN Sportcast is er niets dan lof voor het Sloveense fenomeen.

22 reacties

 • patrick isenborghs

  3 maanden geleden
  iemand die 4 rondes wint waarvan de grootste tdf en dan nog eens 3 truien van de 4 mee neemt & om dan nog eens 2 topklassiekers te winnen mag zich gerust de beste van het wielerjaar noemen .Niemand overtrof dit , niet vdp , van aert of alaphilippe en ik weet dat het voor sommigen zwaar op de lever ligt dat hun idool er naast pakte maar de waarheid mag gezegd worden.
 • ghislain geerts

  3 maanden geleden
  Jean-Pierre Kerbusch en Remco op 3 minuten in de ronde van Lombardije . Er is nu een generatie opgestaan die wedstrijden het terug leuk maakt om te kijken . Pogacar is voor mij dit jaar de renner van het seizoen . Maar of hij de nieuwe Merckx wordt we zullen zien maar ik denk het niet .
 • Mieke Ponet

  3 maanden geleden
  Sam Bedfort zeer ongeloofwaardig met die vergelijking MVDP is helemaal geen ronde renner als de bergen er aan komen is hij pleiten, Mathieu is een zuivere één dag renner en in die discipline is hij een van de beste van de wereld.
 • Johan Maddens

  3 maanden geleden
  En op het WK tijdrijden op bijna twee minuten van Ganna En Van Aert !!
 • Pierre Jansen

  3 maanden geleden
  Ja Remco ... Boonen zei reeds over een ander dat men na een zware val met erge breuken nooit meer 100 % is. Zo was het ook met Merckx na zijn van in de piste: steengood maar nooit meer supergoed.