Eddy Merckx over het WK-parcours en vooral Wout van Aert: "Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

WielrennenVolgend jaar mag België het WK wielrennen nog eens organiseren. Het parcours voor de wegrit om de regenboogtrui werd deze voormiddag voorgesteld in het bijzijn van onder andere Eddy Merckx. Hij ziet een parcours op maat van Belgen als Wout van Aert. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij die ooit kan winnen? Da’s nog iets anders...”

15 reacties

 • patrick isenborghs

  10 maanden geleden
  Roger Deprez en waarom moet een renner maar max 60 kg om een tour te kunnen winnen? Indurain woog ook 80 kg , kon tijdrijden en tempo bergop rijden maar was zeker geen rasklimmer maar won de ronde wel 5x Zowel wout als VDP hebben andere doelen gesteld
 • Roger Deprez

  10 maanden geleden
  Eddy is voorzichtiger geworden in zijn uitspraken, verleden jaar toen VDP de gold-race won zei hij dat VDP de tour kon winnen want natuurlijk niet logisch is, juist gelijk Wout dat niet zal kunnen, zoals koers nu verloopt moet men al van uit de groei maar 60kg wegen want als men inspanningen moet doe om heel veel af te vallen is te nadelig op andere vlakken. Wout kan een kampioen worden op veel andere vlakken en niet gelijk een lijk moeten rond lopen.
 • herman de genst

  10 maanden geleden
  Pogacar , 21 jaar is de Man van de ronde , Wout heeft een geweldige ronde gereden maar wat Pogacar heeft klaargespeeld is nog van een andere orde .
 • Liliane Vervliet

  10 maanden geleden
  Pogacar is de winnaar en Wout was de beste ,de topper in deze toer.
 • jans van Oosten

  10 maanden geleden
  Tja Richard, misschien heet dat gezond verstand? Wout ambieert het zelf ook niet zei hij dus waar dat heel het land zich druk om maakt met 300 krantenkoppen per dag hierover?
 1. Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbike, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val
  Play
  Olympische Spelen
  107

  Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbi­ke, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val

  Een wonderdag voor de ene, een rampdag voor de andere. Een straffe Tom Pidcock veroverde twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk goud in het mountainbike op de Olympische Spelen. De 21-jarige Brit voerde halfweg het tempo op en kwam solo over de meet. De olympische droom van Mathieu van der Poel spatte al snel uit elkaar. De topfavoriet viel hard en stapte nog voor het einde mankend van de fiets. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 18de.