Eddy Merckx en Paul Van Himst.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Merckx en Paul Van Himst. © Photo News

Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over “de voetbal en de vélo”: “Remco is een beetje te opvliegend, Eddy” - “Hij zal wel kalmeren, Paul”

SportDe ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over “de vélo en de voetbal”. “Anderlecht is beter dan vorig jaar. En er is nog groeimarge. Maar de titel of zelfs tweede wordt moeilijk.”

4 reacties

 • Jan Van Humbeeck

  1 maand geleden
  2 Supermannen om als Belg fier op te zijn. Wijze woorden van den Eddy over Remco. Conclusie: gooi die bondscoach buiten want die bakt er niks van gelijk in zijn hele carrière.
 • Karin Deneyer

  1 maand geleden
  Zo mooi dat Paul en Eddy elkaar gevonden hebben.
 • Rudy De Pestel

  1 maand geleden
  Als Goden elkaar ontmoeten…
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Dat zijn wijze woorden van twee wijze kampioenen !
 1. KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte
  Wielrennen

  KOERS KORT. BK wielrennen voor dames en heren elite in 2027 in Putte

  De gemeente Putte (bij Mechelen) zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. Het gemeentebestuur maakte vrijdag zelf bekend dat de wielerbond de betrokken kampioenschappen aan Putte heeft toegewezen. In 2023 zal Putte ook al gastheer zijn voor het BK voor beloften en elite zonder contract. In 2025 strijden de nieuwelingen U17 in Putte om de nationale kampioentrui. In 1981 kroonde Roger De Vlaeminck zich op Putse bodem trouwens al eens tot Belgisch kampioen bij de profs. (KDC)