Eddy Merckx en Paul Van Himst.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Merckx en Paul Van Himst. © Photo News

Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over “de voetbal en de vélo”: “Remco is een beetje te opvliegend, Eddy” - “Hij zal wel kalmeren, Paul”

SportDe ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over “de vélo en de voetbal”. “Anderlecht is beter dan vorig jaar. En er is nog groeimarge. Maar de titel of zelfs tweede wordt moeilijk.”

4 reacties

 • Jan Van Humbeeck

  3 maanden geleden
  2 Supermannen om als Belg fier op te zijn. Wijze woorden van den Eddy over Remco. Conclusie: gooi die bondscoach buiten want die bakt er niks van gelijk in zijn hele carrière.
 • Karin Deneyer

  3 maanden geleden
  Zo mooi dat Paul en Eddy elkaar gevonden hebben.
 • Rudy De Pestel

  3 maanden geleden
  Als Goden elkaar ontmoeten…
 • Jan Van Bavel

  3 maanden geleden
  Dat zijn wijze woorden van twee wijze kampioenen !
 1. “Doemscenario werd waarheid”: Jumbo-Visma zet stage stop na coronageval, Van Aert blijft in Spanje en traint met 500 meter ‘social distance’
  Wielrennen
  9

  “Doemscena­rio werd waarheid”: Jum­bo-Vis­ma zet stage stop na coronage­val, Van Aert blijft in Spanje en traint met 500 meter ‘social distance’

  Corona Alert gisteren bij Jumbo-Visma. Na een positieve test binnen de ploeg werd het trainingskamp in Mutxamel (deels) ontmanteld. Onder meer Primoz Roglic vloog terug huiswaarts. Voor de blijvers, onder wie Wout van Aert en Tiesj Benoot, gelden drie gouden regels: contacten vermijden, individueel trainen en dagelijks testen.