Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? “Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders”

HLN SportcastWout van Aert (27) en Mathieu van der Poel (26) genieten momenteel van een welverdiende vakantie na een lang seizoen. Maar deze winter roept de plicht alweer, want in december duiken ze het veld in. Is het wel verstandig om de weg te blijven combineren met de cross? “Ja, het is vooral in de voorbereidingskoersen dat ze moeten nadenken”, klinkt het in HLN Sportcast.

15 reacties

 • Eduard Dierckx

  5 dagen geleden
  Gelukkig is de vrouwen cross in steile opgang want zonder de grote tenoren VDP en VA zou het anders maar een triestige bedoening zijn. Toen Nys en Wellens stopten zakte het al ineen, zonder vedetten is er geen cross want wie komt er kijken - en betalen voor janneke en mieke.
 • Marika Peeters

  1 week geleden
  Blijkbaar kunnen de fans van de mindere wielergoden in de cross , het moeilijk verteren dat MvdP , Pidcock en WVA , zich ook in de cross begeven ? De afgunst is begrijpelijk , daar hun idolen overklast worden indien deze echte wielergoden meedoen . So what ? hun probleem . Maar bedenk wat je wenst hé , want als je deze toppers liever volledig uit de cross ziet , neem je de populariteit voor de cross ook weg .
 • LEEN Floin

  1 week geleden
  Mathieu en Wout zullen het zelf wel uitmaken wat ze gaan doen . Mathieu met vader Adrie en de ploeg, ook Wout in overleg met zijn ploeg .
 • patrick isenborghs

  2 weken geleden
  die mannen zullen beter weten hoe ze zichzelf moeten voorbereiden op het wegsezioen en tenslotte is wielrennen hun broodwinning& enkele crossen startgelden meenemen is geen pineuts dat kunnen de meeste van ons nog niet jaarlijks verdienen op hun werk. Ooit zullen ze wel eens stoppen maar dan staan er weer anderen klaar om ons aan het scherm te kluisteren
 • Liliane Wuyts

  2 weken geleden
  Wij waren vroeger nooit fan van Nys, dus dat die ermee stopte heeft voor ons niks uitgemaakt.
 1. KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaanse gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere
  Wielrennen
  2

  KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaan­se gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere

  Remco Evenepoel staat op 31 oktober aan de start van de Belgian Waffle Ride in het Amerikaanse Kansas City. De organisatie van de wielerwedstrijd, die deels op gravel wordt gereden, bevestigde zijn deelname via de sociale media. Naast Evenepoel zal ook Mattia Cattaneo, zijn Italiaanse teamgenoot bij Deceuninck-Quick.Step, aan de start verschijnen. De deelnemers wacht een wedstrijd over 178 km doorspekt met een rist gravelstroken.
 2. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”