Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Drie weken geleden nog in diepe ellende na opgave in Tour, nu pakt Roglic goud in Tokio: “Je krijgt hem mentaal niet kapot”

WielrennenHet is moeilijk om Primoz Roglic (31) zijn olympische titel niet te gunnen. De Sloveen toonde de voorbije weken bijzonder veel veerkracht. In de Tour sloeg zijn gele droom aan diggelen, op de Olympische Spelen gebruikte hij de scherven om een gouden sprookje te schrijven.

4 reacties

 • Annie vergauts

  1 jaar geleden
  Roglic, dikke proficiat, ook je team genoot Dumoulin, chapeau. Ook Wout van Aert, en niet vergeten Remco (die uit een héél diep dal) komt.
 • Marnix laureyns

  1 jaar geleden
  Ik heb veel bewondering voor de renner Primos Roglic .
 • Mathilda Vandijck

  1 jaar geleden
  Het valt op: Renners die rechtstreeks vd Tour komen spelen een hoifdrol in de Olympische wegrit en de niet Tour renners in de tijdrit...Roglic wes maar enkele dagen in de Tour...
 • Brian Verhaeghe

  1 jaar geleden
  Klasbak!
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
  Play
  WK Wielrennen
  41

  “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoon­scherm en verklaart opvallend zegegebaar

  Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. “Dit is puur geluk, hé.” Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.