Volledig scherm
© BELGA

Drie renners BORA-hansgrohe aangereden op training, Kelderman loopt hersenschudding en gebroken wervel op

WielrennenEen groep van zeven renners van BORA-hansgrohe is zaterdag op trainingskamp in Italië aangereden door een wagen. Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de Nederlander Wilco Kelderman (29) die in oktober nog op het podium van de Ronde van Italië stond. Hij heeft een hersenschudding en een gebroken wervel opgelopen. Kelderman kwam deze winter over van Team Sunweb (nu Team DSM). 

2 reacties

 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  De carrière van Kelderman word overschaduwd door pech, hopelijk snel een einde aan deze blessure , beterschap.
 • marino vandevijvere

  2 maanden geleden
  Spoedig herstel
 1. Gelijkheid prijzengelden nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Gelijkheid prijzengel­den nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)

  Welgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in ‘Le Samyn des Dames’. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Davide Ballerini streek 16.000 euro op in de Omloop, Anna van der Breggen slechts… 930 euro of 5,5% van het totale prijzengeld. Is het dan zo moeilijk om gelijkheid van prijzengelden in te voeren? Flanders Classics: “Onze prioriteit ging naar de live uitzending van de Omloop voor vrouwen, daarvoor was ook een bedrag met zes cijfers nodig.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"