Eddy Merckx kan het aanvalsgeweld van Mathieu van der Poel best wel pruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Merckx kan het aanvalsgeweld van Mathieu van der Poel best wel pruimen. © Photo News

Dom? Naïef? Eddy Merckx snapt kritiek op aanvalslust Alaphilippe en Van der Poel niet: “Koers is geen computerspel, hé”

WielrennenTerug van heel lang weg geweest: de (lange) vlucht vooruit. Julian Alaphilippe deed het zaterdag in de Omloop en Mathieu van der Poel zondag op weg naar Kuurne. Eddy Merckx (75) keek en zag dat het goed was. “Niet alles moet berekend zijn, er valt plots veel meer te beleven in de koers.”

8 reacties

 • patrick isenborghs

  7 maanden geleden
  Bern Vermeulen toppers hebben geen vrienden & iedereen probeert er een graantje van mee te pakken .Dat is niet alleen in het wielrennen zo
 • bernard vermeulen

  7 maanden geleden
  Ware hij niet zo egoistisch dan zou hij hulp hebben gekregen en haalde het peleton hen niet in, maar ikke ikke ikke, jammer want een zeer goed renner, op de baan moet je vrienden maken en het anders aanpakken dan in de cross daar mag je ikke zijn.
 • Kris Moernaut

  7 maanden geleden
  Mathieu koerst letterlijk met groot hart voor de sport, een atleet met het hart op de juiste plaats die fair is op en naast het podium
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  7 maanden geleden
  Als Mathieu vertrekt..en de wielertoeristen kunnen NIET volgen...dan zie je échte koers...en geen op voorhand geregelde zaakjes...CHAPEAU Champ Mathieu.
 • Wouter Van de Walle

  7 maanden geleden
  Jan De Korte, best nog eens de overwinningen van Boonen herbekijken dan. Parijs-Roubaix gewonnen met een aanval op 50 kilometer! Iedereen eruit gekletst. En bekijk zijn palmares, hij heeft alles gewonnen voor Quick-Step
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. KOERS KORT. Zieke Terpstra moet forfait geven voor EK – Alpecin-Fenix brengt naast Van der Poel ook Merlier en Rickaert aan start Antwerp Port Epic
  Koers Kort
  3

  KOERS KORT. Zieke Terpstra moet forfait geven voor EK – Alpe­cin-Fe­nix brengt naast Van der Poel ook Merlier en Rickaert aan start Antwerp Port Epic

  Niki Terpstra heeft zich afgemeld voor de wegwedstrijd bij het EK in Italië. De 37-jarige routinier is volgens een woordvoerder van de Nederlandse bond KNWU ziek. Julius van den Berg vervangt Terpstra in de ploeg van bondscoach Koos Moerenhout. Van den Berg (24) deed donderdag in Noord-Italië al mee aan de tijdrit. Hij eindigde daarin als 24e, ruim 2 minuten achter de Zwitserse winnaar Stefan Küng.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).