Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Doet toch een beetje pijn”: Evenepoel geeft 5 seconden toe op winnaar Roglic in openingstijdrit in Baskenland

WielrennenEen indrukwekkende Primoz Roglic heeft de proloog in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma was in een korte maar stevige tijdrit vijf seconden sneller dan Remco Evenepoel. Roglic wordt ook de eerste leider. “Wéér tweede in een WorldTour-tijdrit”, sakkerde Evenepoel. “Het doet een beetje pijn. En toch: ik moet blij zijn.”

52 reacties

 • Peter Van Mol

  4 maanden geleden
  En als hij had gewonnen waren de reacties waarschijnlijk: Roglic nog niet in topvorm, geen toppers aan de start, het was maar 7 km enz.
 • Jean vrancken

  4 maanden geleden
  Heb Remco zien rijden en ik was echt onder de indruk proficiat
 • JOZEF GYSEMANS

  4 maanden geleden
  Hier wordt maar gechreven dat Remco niet bij de topper is Dan was er hier maar ene topper de rest was n'a Remco. Ook die gasten van INEOS ook prullemannen zeker
 • Frans Huygen

  4 maanden geleden
  5 sec. op een afstand van maar 7 KM vind ik voor een topper zoals hij zichzelf plaatst toch wat veel voor een rittenwedstrijd die maar enkele dagen duurt !
 • Freddy van Puymbrouck

  4 maanden geleden
  Dat is toch een zeer sterke tijdrit van Remco, daar zal het niet aan liggen want 5 sec is zo goed als niets als je ook een hele goede klimmer bent. Het is daar dat het schoentje wringt want als we een rit krijgen met een paar serieuze beklimmingen zal het om meer gaan dan 5 sec. Het is op dat vlak dat het beter moet voor Remco.
 1. KOERS KORT. Julie Van de Velde knap derde in koninginnenrit Ronde van Scandinavië - Kim de Baat afgevoerd na zware val
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Julie Van de Velde knap derde in koningin­nen­rit Ronde van Scandina­vië - Kim de Baat afgevoerd na zware val

  Belgisch kampioene Kim de Baat is zwaar ten val gekomen tijdens Heusdenkoers. Onze 31-jarige landgenote was even buiten bewustzijn en werd nadien afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk welke schade ze juist heeft opgelopen, maar De Baat is in elk geval gewond aan het gezicht. Vorige maand brak ze nog haar sleutelbeen, waarna ze alsnog aan de Tour de France Femmes deelnam.
 2. Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”
  Wielrennen
  45

  Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddel­lij­ke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

  Tom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.