EPA
Volledig scherm
© EPA

Dit zijn alle volledige selecties voor de 102de Ronde van Italië

WielrennenZaterdag start de 102de Giro met een tijdrit in Bologna. 22 ploegen met telkens acht renners zullen strijden om etappe -en eindwinst. De selecties van steeds meer teams werden de voorbije dagen bekend gemaakt. 

6 reacties

 • Bon Valkiers

  2 jaar geleden
  Eric Maier, Team Ineos zal vooral Sivakov en Geoghegan Hart uitspelen. Sebastian Henao is totaal kansloos hoor. Ik denk dat Movistar vooral de kaart Carapaz zal trekken. Ik verwacht een spannende strijd tussen de vijf tenoren Roglic, Simon Yates, Dumoulin, Nibali en Lopez Moreno. En allicht zal er nog wel een verrassende naam meespelen.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Team Ineos gaat vooral Sivakov en Henao uitspelen voor een klassement - en nevenklassementen. Maar ritwinst staat voor een klassement. Movistar met Landa maar ze zullen vooral voor de ritten moeten gaan. Landa heeft nog niet veel getoond bij Movistar. Ik verdenk hem van gemakzucht - te vet betaald maar te weinig inzet ondanks zijn groot talent.
 • Ad Jonkers

  2 jaar geleden
  @Denise Deweerdt Inderdaad geen Froome en ook geen Geraint Thomas. Team Ineos (voorheen Sky) start met zeer jonge renners aangezien beoogd kopman Egan Bernal door een sleutelbeenbreuk op training is uitgeschakeld. Vermoedelijk is de voorraad puffertjes voor Froome bestemd voor de Tour.........
 • John Laroye

  2 jaar geleden
  En geen Froome dit jaar????
 • Ad Jonkers

  2 jaar geleden
  Verdere correctie: Geen 24 ploegen van 8 renners maar 22 ploegen. 18 World Tourteams & 4 wildcards!