De Amstel Gold Race is dit jaar fel hertekend door de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amstel Gold Race is dit jaar fel hertekend door de gevolgen van het coronavirus. © AFP

Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermiskoers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”

WielrennenDe meningen zijn verdeeld over de nieuwe Amstel Gold Race. Het draaien en keren in Nederlands Limburg wordt onder druk van corona dit jaar vervangen door dertien rondjes op een lokaal circuit. Organisatoren Leo van Vliet en Michael Boogerd schetsen het parcours. “Ik hoop gewoon dat de trend van de voorbije weken wordt doorgezet en dat we lekker gaan koersen. All out.”

11 reacties

 • Liliane Wuyts

  2 weken geleden
  Ik vond het maar niets. Zo'n rondjes rijden. De oospronkelijke Amstel is veel interessanter. Nu is het precies een opgewaardeerde kermiskoers.
 • jean witse

  3 weken geleden
  Je kunt er wel op geraken met en mountainbike. Er zijn daar veel sluipwegeltjes. Ik zie zondag nog wielertoeristen in het peleton duiken die zich daarin een tijdje kunnen verstoppen en meedraaien. Gaat leuk worden.
 • Gerard Slebus

  3 weken geleden
  Fiets hem maar eens de Amstel Gold. Prachtige klassieker. Vorig jaar wereldnieuws
 • bob jansens

  3 weken geleden
  @Marc Hellebaut, idd een criterium waar je ze 13 keer ziet passeren. Zogezegd omwille van corona, zo'n kleine omloop kan je makkelijk afsluiten. Enkel professionelen en genodigden zullen toegelaten worden. En om die genodigden draait het, dat zijn de mensen die voor de centen zorgen. Dit jaar dus omwille van corona, maar eigenlijk een generale repetitie voor de volgende jaren.
 • Jean-Paul Vanden Abeele

  3 weken geleden
  Voor de veiligheid van de renners en de 'karavaan' is dit een heel gunstige evolutie.Daarenboven is een wedstrijd gereden op een gesloten parcours, zoals het WK, sportief evenveel waard als een wedstrijd in lijn. Veel makkelijker te organiseren ook ... jpv
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Bekijk hier de hoogtepunten uit Man City-PSG
  Play

  Bekijk hier de hoogtepun­ten uit Man City-PSG