Onze wielerscout fileert vandaag de voorjaarsploegen van onder meer UAE-Team Emirates en Alpecin-Fenix.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze wielerscout fileert vandaag de voorjaarsploegen van onder meer UAE-Team Emirates en Alpecin-Fenix. © UAE-Team Emirates/Alpecin-Fenix/AG2R-Citroën

DEEL 3. Onze wielerscout fileert de voorjaarsploegen: “MVDP is beter omringd dan WVA, er zit meer winnend vermogen in de selectie van de broers Roodhooft”

WielrennenNog een dikke week en de mooiste periode van het wielerseizoen breekt aan. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren de grote figuren van de klassiekers in 2020. Wie domineert dit jaar? Onze wielerscout licht in drie delen de belangrijkste ploegen door en eindigt vandaag met Alpecin-Fenix, AG2R-Citroën en UAE-Team Emirates. “In de klimkoersen heeft niemand meer weelde dan UAE, dit is de combinatie waarvoor Alaphilippe schrik heeft.”

10 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 weken geleden
  @ Ludwig Janssens , nee alles is nog niet gezegd , als je de uitslagen van vorig jaar bekijkt kan men niet anders concluderen dat Van Aert duidelijk de betere was , te beginnen met de Strade Bianche waar hij VDP in de vernieling reed en hem op 20 minuten zette . Aan van der Poel om straks orde op zaken te stellen .
 • Pascal Depeizer

  2 weken geleden
  Mathieu heeft geen ploeg nodig om iets te winnen en dat is toch al genoeg duidelijk geworden. Die maakt zelf de koers en breekt deze dan ook telkens open zodat er gekoerst word ! Als je mee bent met de eersten heb je geen ploeg nodig en moet je enkel volgen. Hoeveel koersen brengt hij renners terug in de kop véél. Wout zei vorig jaar dat Mathieu reed om te verliezen , maar in feite bedoelde hij het omgekeerde. Je moet eens die koersen meerdere malen volledig bekijken. Dan word het duidelijker.
 • Johan Hendrickx

  2 weken geleden
  Jumbo is een ploeg voor de grote ronden in tegenstelling tot die van VDP. Misschien toch geen zo goede beslissing om bij te tekenen..
 • pierre samaey

  2 weken geleden
  Mathieu en Wout zijn op de weg twee gelijken. In de finale kunnen die zelf de koers maken ook zonder ploegmaats. Hebben een ander aanpak dan de wolfpack die maken dat ze met 3 renners mee zijn om dan zo een renner te kunnen laten winnen.
 • Rudi Pieters

  2 weken geleden
  Goede ontleding liliane
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"