Patrick Lefevere.
Volledig scherm
Patrick Lefevere. © Photo News

Deceuninck-Quick.Step met klavertjevier naar Hel van het Noorden: “We mogen één ding niet doen en dat is de wedstrijd aanpakken zoals de Belgen op het WK”

WielrennenAlle ogen op Parijs-Roubaix, maar op de persconferentie van Deceuninck-Quick.Step - dat met Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Zdenek Stybar als voornaamste kanshebbers naar de Hel van het Noorden trekt - kwam uiteraard ook het WK weer ter sprake. Patrick Lefevere: “Door de druk van buitenaf koersten de Belgen alsof ze onoverwinnelijk waren.”

24 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  QS doet het zoals in de tijd van Merckx of van Looy. Een volledige ploeg bestaande uit toprenners. Maar in tegenstelling met vroeger niet in dienst van één kopman maar van elkaar. En het koersverloop bepaalt wie in winnende positie komt en steun krijgt. De meeste andere ploegen hebben een soms twee kopmannen. De rest zijn knechten. Als die iets tegen komen is het over. Bij QS is het nooit over. Er blijven er altijd wel een paar over.
 • Ivan Van Wontergem

  1 jaar geleden
  Moet alles via de media ? Hou je bezig met je ploeg, is meer dan voldoende. De rest interesseert me niet
 • frans ornelis

  1 jaar geleden
  in de klassieker rijden er ploegen van acht man en geen zestien en toch wint quickstep de meeste koersen 63 voor t'ogenblik maar de jaloersheid van ploegen die veel winnen is er altijd geweest
 • elke vliegen

  1 jaar geleden
  Mensen kennen blijkbaar het woord humor of cynisch niet meer. Allemaal van aert fans? @ eddy: de wereldkampioen rijdt deze wedstrijd nooit, gunt zijn ploegmaats ook om een wedstrijd te rijden en of winnen. Kan ook de vraag stellen waarom wout nooit de Waalse klassiekers rijdt? Ik hoop alvast NIET van aert!
 • Peter John Vermeersch

  1 jaar geleden
  Dhr. Lefevere heeft nog maar eens gelijk. Inhoudelijk zit hij er boven op...maar naar natrappen kan het tellen. Voor Lotto Soudal zou het heel mooi zijn moest iemand van hen winnen,
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”
  PREMIUM
  6

  Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgeno­ten, jeugdriva­len en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

  Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn om een dutje te doen.”