Remco Evenepoel
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel © Photo News

De zon, straks een karrenvracht andere Belgen en drones zowaar: het “gemakkelijkere” leven van Remco Evenepoel aan de Costa Blanca

WIELRENNENWinter is coming. Niemand weet wanneer, maar een voorbereid renner is er twee waard. Een aantal van onze topcoureurs - Remco Evenepoel is de meest recente - kiest daarom voor een vaste uitvalsbasis in Spanje. Waarom is de Costa Blanca zo populair? “Sinds kort wordt er zelfs gecontroleerd met drones en helikopters om de veiligheid van renners te bewaken.”

3 reacties

 • Gerrit Baas

  3 maanden geleden
  Zelf wielertoerist en vandaag rond Altea een prof uit de wind gezet in een afdaling met de auto. Ik vond het zalig om te doen en die kerel ook zonder zijn naam te noemen. Denk dat ze snel weten of het veilig is of niet want bij het stukje bergop heb ik gewacht op hem en hij kon het enorm appreciëren. Jammer dat sommigen die gasten schuin bekijken.
 • Peter Van Mol

  3 maanden geleden
  Ik zit ook 5 maanden/jaar in Tenerife. Zalig. Alle dagen 4-5 uur fietsen.
 • Nino Bodart

  3 maanden geleden
  Groot gelijk , als ik kon was ik ook weg , definitief dan Niet zozeer om in de zon te kunnen fietsen , wél omdat ik het niet zie zitten om in het bijna derdewereld land Belgie te blijven tot het eind van mijn dagen
 1. Na Jumbo-Visma gebruikt ook Alpecin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”
  PREMIUM
  Wielrennen
  1

  Na Jum­bo-Vis­ma gebruikt ook Alpe­cin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”

  De Foodmaker Pro app. Een nieuw digitaal hulpmiddel voor topsporters om hun eetpatroon af te stemmen op hun calorieverbruik. Alpecin-Deceuninck gebruikt het vanaf dit seizoen en gaat zo de Foodcoach app van Jumbo-Visma achterna. Tien vragen en antwoorden over hun nieuwste wapen. “We merken dat renners twijfelen wanneer ze voor een buffet staan. Het doel is om die stress bij hen weg te nemen.”
 1. Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstaptraject’ aan: nog één jaar wegwielrenner, definitief afscheid als mountainbiker in Parijs 2024
  Wielrennen
  17

  Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstap­tra­ject’ aan: nog één jaar wegwielren­ner, definitief afscheid als mountainbi­ker in Parijs 2024

  Het einde nadert. Peter Sagan, gisteren 33 geworden, heeft in San Juan zijn ‘uitstaptraject’ aangekondigd. 2023 voltooit hij op de weg. Om vervolgens nog één keer als mountainbiker toe te leven naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daarna is het definitief gedaan. “De voorbije vijf jaar heb ik mijn zoon Marlon amper gezien. Nu is het tijd voor hém.”