De 'hofleverancier' was uiteraard Wout van Aert, met de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, een rit in de Dauphiné en twee etappes in de Tour was hij goed voor vijf stuks.
Volledig scherm
De 'hofleverancier' was uiteraard Wout van Aert, met de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, een rit in de Dauphiné en twee etappes in de Tour was hij goed voor vijf stuks. © BELGA

De WorldTour is van ons: voor de derde keer in vier seizoenen won geen land méér koersen in ‘hoogste afdeling' van de koers dan België

WielrennenVoor het tweede jaar op rij en nu al voor de derde keer in vier seizoenen won geen land méér koersen in de UCI WorldTour, de hoogste afdeling van het internationale wielrennen, dan België. Met zestien zeges gaat ons land Slovenië (14) en Italië (12) vooraf.

1 reactie

 • wim rooyakkers

  8 maanden geleden
  Mooi,maar ze rijden bijna allemaal voor een niet Belgische sponsor.
 1. Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”
  wielrennen
  1

  Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”

  De dertienjarige Julián Esteban Gómez is in Colombia tijdens een fietstocht aangereden door een vrachtwagen, de jongen overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en liet het jongetje aan zijn lot over. Julián werd wereldberoemd toen hij weende van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld en treurt mee.
 2. Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhandigt cheque aan voorzitter van Luikse supportersclub die alles verloor bij overstromingen
  Play
  Olympische Spelen
  3

  Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhan­digt cheque aan voorzitter van Luikse supporters­club die alles verloor bij overstro­min­gen

  Een emotioneel moment deze ochtend in het kamp van Remco Evenepoel. Zijn familie en fans zamelden geld in ten voordele van de voorzitter van een supportersclub uit Luik. “Iedereen weet wat er deze week in Luik gebeurd is”, vertelde papa Patrick. “We hebben iemand van de supportersclub uit Luik, een bestuurslid, die alles kwijt is. Het bedrag dat jullie hebben ingezameld, schenken we integraal aan René. Een bedrag van 5.000 euro.”