Stuyven en De Vlaeminck.
Volledig scherm
Stuyven en De Vlaeminck. © LA PRESSE/VTM

De Vlaeminck over memorabele zege Stuyven: “Het was een zéér vreemde Milaan-Sanremo, maar hij verdient dit wel”

WielrennenMet Jasper Stuyven en Wout van Aert stonden er voor het eerst sinds 1981 nog eens twee landgenoten op het podium van Milaan-Saremo. Veertig jaar geleden won Fons De Wolf en kwam Roger De Vlaeminck als tweede over de meet. “Stuyven is geen supertopper, maar ik gun het hem van harte”, zegt De Vlaeminck. “Van der Poel oogde dan weer vermoeid.”

21 reacties

 • frans ornelis

  1 maand geleden
  er is maar een die geprobeerd heef op de poggio dat was allaphilippe maar was niet niet sterk genoeg om het verschil te maken en ook de enige die een poging heefd gedaan om naar stuyven te rijden maar de anderen spaarden zich voor de sprint ook het vermaarde duo
 • Scheele Vanderlinden

  1 maand geleden
  @Antoine Van De Velde Als Wout in Mathieu zijn wiel niet zat bij de sprint was hij 6de. Ze noemen dat aanzuigeffect waar je meer snelheid kan maken. In autoraces laten ze zich ook aanzuigen om erover te gaan. Blij dat er toch 2 belgen op podium staan en dat de top10 mooi was. Tim Welles laat toch ook iedere koers zien dat deze iets kan en verdiend ook eens een winst. Op naar de volgende koers met nieuwe kansen !
 • Danny De Maeyer

  1 maand geleden
  Je moet de vijand verslaan met je eigen wapens, perfect gedaan Jasper. Zeer correcte analyse Roger, Mathieu oogde idd moe anders zit je niet zo ver op de Poggio. Zonder uitval had het zonder twijfel Ewan geweest. Niemand anders zou zich illusies moeten maken om hem ook maar te kloppen in een zuivere sprint.
 • Antoine Van De Velde

  1 maand geleden
  Mathieu wijkt in de sprint een heel stuk naar rechts waardoor Wout een hele omweg dient te maken. Wout was anders zeker tweede geworden, hij komt nu amper 15 cm te kort.
 • Guy Van Severen

  1 maand geleden
  Prachtig gedaan, Jasper ! De wieltjeszuigers zaten weerom naar Wout te kijken !
 1. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april
 2. Chelsea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League
  Play

  Chel­sea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League