BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

“De nieuwe Evenepoel? Ik wil me vooral amuseren”: Topjunior Cian Uijtdebroeks kijkt al volop uit naar profdebuut bij BORA-Hansgrohe

EK wielrennenZijn juniorentijd zit er zo goed als op. Dubbel EK, dubbel WK. Dan stapt Cian — spreek uit: Kian — Uijtdebroeks (18) over naar de elite. Haasje-over met de U23, net als Remco Evenepoel. Daar houdt elke vergelijking op, vindt hij. “Wat Remco doet is uitzonderlijk. Laat mij maar mijn eigen pad bewandelen.”

6 reacties

 • André Uyttendaele

  1 maand geleden
  Het best is hij op beklimmingen van meer dan 40km, spijtig genoeg bestaan die hier niet.
 • Peter John Vermeersch

  1 maand geleden
  Hij is een klasbak. In de toekomst hebben de Belgen nog een goudhaantje. Maar hier ook: alles op z'n tijd
 • Henk Juwet

  1 maand geleden
  Je hebt nog tijd om te groeien man rustig aan en niet zoals Remco steengoed renner maar zou alles al moeten winnen en vraagt teveel van zijn lichaam op zo een jonge leeftijd
 • Frank Coussement

  1 maand geleden
  Straf voor een 18 jarige rijp voor zijn leeftijd.
 • Sam Bedfort

  1 maand geleden
  Laat die jongen rustig groeien en ondekken wat hij kan. Kan de pers zich even kalm houden aub en niet teveel druk leggen zoals ze op Remco deden?
 1. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”
  Play
  Veldrijden
  17

  Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”

  Vanavond staat in het Amerikaanse Fayetteville de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden op het programma, de tweede van drie crossen over de plas. De trip naar de VS blijft voer voor discussie in veldritland - is het de inspanningen wel waard? Tom Boonen neemt in HLN Sportcast een duidelijk standpunt in. “Ofwel stop je met zagen en blijf je een Vlaamse sport, ofwel wil je internationaler worden en klaag je niet als je eens het vliegtuig moet nemen.”