Strava
Volledig scherm
PREMIUM
© Strava

De indrukwekkende hoogtestage van Wout van Aert, met een kleine Ronde van Frankrijk en looptrainingen, ontleed: "Hij heeft keihard gewerkt"

WielrennenJulian Alaphilippe (28) en Mathieu van der Poel (26) zijn al top, dat heeft iedereen dit weekend kunnen zien. Maar hoe is het met Wout van Aert (26)? In alle stilte werkte hij een loodzwaar trainingsprogramma af in Spanje. Wij analyseren met sportief manager Merijn Zeeman de indrukwekkende statistieken achter zijn stage.

63 reacties

 • Jan Van Rompaey

  7 maanden geleden
  Hij kwam iets tekort. Het komt wel goedd.
 • eduard janssens

  8 maanden geleden
  Volgens mij heeft hij te weinig wedstrijd ritme !!
 • ROGER DEPREZ

  8 maanden geleden
  Wout heeft al de moeilijkste van de grote vijf binnen M-S en MVDP die heeft Vlaanderen mooiste al binnen al was het met 15 centenmeters verschil, zaterdag komt er weer een van de moeilijkste om te winnen met de Strada. Als fan van Wout moet ik zeggen dat MVDP het slim speelt met zijn ontsnapping in de voorbereiding omdat hij alleen kan winnen in de Strada als hij alleen toekomt want de aankomst doen met JA en Wout is geen optie natuurlijk.
 • pierre de smet

  8 maanden geleden
  Duimen voor een koers zoals verleden jaar , een koers om van te genieten . En hopelijk mag de hel van het noorden ook doorgaan dit jaar ( in mijn ogen de mooiste koers en de eerlijkste ) .
 • H. Anckaert

  8 maanden geleden
  Het jaar van de bevestiging is het moeilijkst. Sagan heeft en andere groten hebben het ook meegemaakt! Het jaar erop rijd men op je wiel. Maw. het zal nog moeilijker worden dan vorig jaar om je koersen te winnen! Het is zeker mogelijk, maar zie ook hoe moeilijk het was voor Museeuw, Boonen, enz. zaterdag zullen we al de eerste noot zien! En wees gerust Wout gaat ervoor te winnen en kom niet af met excuses met rendement van de hoogtestage die nog moet komen! Daar hou ik absoluut niet van!
 1. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Thibau Nys al geopereerd in België na sleutelbeenbreuk in VS: “Veel geluk gehad, voor hetzelfde geld stond ik hier niet”
  Play
  Veldrijden
  10

  Thibau Nys al geopereerd in België na sleutel­been­breuk in VS: “Veel geluk gehad, voor hetzelfde geld stond ik hier niet”

  Twee dagen na zijn sleutelbeenbreuk in Waterloo is Thibau Nys (18) weer in het land. Hij ging deze namiddag al succesvol onder het mes om met een plaatje de breuk te laten herstellen. Nys verwacht dat hij snel weer zal kunnen trainen, maar wanneer hij terugkeert in competitie is nog afwachten. “Dat zal nog niet voor meteen zijn, denk ik.”