GMAX AGENCY
Volledig scherm
© GMAX AGENCY

De gegevens achter de Amstel Gold Race van Mathieu van der Poel: “Écht indrukwekkend”

WielrennenDe superlatieven leken op, tot we gisteren met z’n allen de gegevens achter de Amstel Gold Race van Mathieu van der Poel mochten aanschouwen. Indrukwekkend, weet ook zijn performance coach bij Corendon-Circus. “Mathieu heeft een fantastisch lichaam, maar kan ook mentaal als geen ander diep gaan”

50 reacties

 • Rik Cappelle

  3 jaar geleden
  Juist daarom Eric. 800m is na een zeer zware wedstrijd en zeer harde finale een gigantische afstand om nog zulke reusachtige waarden te noteren. Het gaat wel over een inspanning van 1 minuut en niet over een inspanning bergaf van 100m hè. Die waarden kan men in de categorie plaatsen van hetgeen Rominger en Frank Vandenbroucke haalden in de tijdsduur van hun maximale hartslag. Niemand kon die ook evenaren.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  Wat klopt er niet ? de cijfers zijn niet eens abnormaal. Bovendien is het een moemnt van de laatste 800 meter waar men altijd het volle pond geeft tot de alleruiterste. Belachelijk die insuniaties van doping etc. Het zal wel zijn omdat men niks snapt va nde cijfers. En eerlijk gzegd zijn die ook niet correct, er kan tot 50 watt speling opzitten dat ze meer dan reeel aangeven, alles hangt af van de apparatuur onderling. De media doet helaas ook flink haar best om alles sterk op te kloppen
 • jacques weterings

  3 jaar geleden
  Moest Mathieu niet tegelijkertijd op zoveel zaken focussen maar b.v. alléén op het wegrennen, zou hij in no time alle klassiekers m.i.v. het WK op z'n lijstje hebben staan. Grote rondes is 'n andere paar mouwen want dan moet je 'n crack zijn in tijdritten en erg goed meekunnen in het hooggebergte. Anquetil b.v. had de ronde nooit gewonnen zonder tijdritten waarin hij superieur was. Afijn ik weet niet eens of Mathieu zin heeft in rondes.
 • jacques weterings

  3 jaar geleden
  Och de meesten begrijpen het wel maar willen het niet toegeven uit afgunst. En vwb Betsema : laten we eerst afwachten of ze wel degelijk positief was want dat is nog niet bewezen. Tot nader order is ze dus onschuldig. Voor Femke " het motormeisje " lag dat gemakkelijker ; er was geen tweede staal nodig.
 • Tim Goris

  3 jaar geleden
  Deze cijfers duiden toch aan dat er iets niet klopt! Zo veel power nog hebben na al dat kop werk de laatste 10km kan niet. Heb het niet over doping. Geloof eerder het verhaal van achter de wagen en moto’s terug te komen. En dan kan je dit nog over hebben