Richie Porte en Geraint Thomas.
Volledig scherm
PREMIUM
Richie Porte en Geraint Thomas. © BELGA

De balans na de Dauphiné: grote uitdager voor Roglic en Pogacar staat niet op

WielrennenWat hebben twee dagen klimmen in de Dauphiné geleerd? Dat Primoz Roglic en Tadej Pogacar ook zonder te koersen de topfavorieten blijven voor de Tour. Geraint Thomas was goed, maar niet super. De opvallendste namen in de Dauphiné gewikt en gewogen.

3 reacties

 • Peter John Vermeersch

  6 dagen geleden
  Het wordt een spannende Tdf. Niet alleen individueel maar het ploegenspel zal een belangrijke rol zijn. Is de Ineos de sterkste? Misschien wel. Maar naast "sterk zijn", zijn er ook andere factoren, zoals slim fietsen, uitstekende helpers hebben, duidelijke afspraken maken enz..
 • Diego Pepre

  6 dagen geleden
  Het grote gevaar van Ineos is het blok Ineos.Het wordt volledig andere koers dan vorig jaar waar Jumbo heel de Tour tempo bepaald heeft. Er zal nu veel meer naar mannen van UAE gekeken worden. En met Jumbo, Ineos en ook Movistar kunnen aanvallen van verschillende renners komen in de bergen. Meer dan vorig jaar.
 • Pieter Redant

  6 dagen geleden
  In het verleden is al vaak gebleken dat wie goed is in de Dauphiné, en waarvan dan veel wordt verwacht in de Tour, die verwachtingen niet kan inlossen. Omgekeerd idem, wie in de Dauphiné niet naar verwachting presteert, komt er tegen de Tour dan wel door.