Iljo Keisse staat voor het laatst aan de start van de Zesdaagse van Gent.
Volledig scherm
Iljo Keisse staat voor het laatst aan de start van de Zesdaagse van Gent. © BELGA

De allerlaatste keren “Iljooo!”: ontdek alles over de 100ste verjaardag van de Zesdaagse van Gent in deze praktische gids

WielrennenDe geur van braadworst en bier op het middenplein, het zingende geluid van derny’s en het stijve gevoel aan de nek na uren rondjes draaien: de Zesdaagse van Gent is deze week helemaal terug. Het wielerfeest in ‘t Kuipke is straks aan zijn honderdste verjaardag toe. Als klap op de vuurpijl wordt het één groot adieu voor publiekslieveling Iljo Keisse. Met deze praktische gids bent u helemaal mee.

2 reacties

 • Mark Verlot

  3 maanden geleden
  Prachtige affiche!
 • ROGER DE MAERTELAERE

  3 maanden geleden
  Het is niet de honderdste zesdaagse die in Gent wordt georganiseerd. De teller staat op 81. Het is wel honderd jaar geleden (1922) dat de eerste editie werd gereden.
 1. Na Jumbo-Visma gebruikt ook Alpecin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”
  PREMIUM
  Wielrennen
  2

  Na Jum­bo-Vis­ma gebruikt ook Alpe­cin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”

  De Foodmaker Pro app. Een nieuw digitaal hulpmiddel voor topsporters om hun eetpatroon af te stemmen op hun calorieverbruik. Alpecin-Deceuninck gebruikt het vanaf dit seizoen en gaat zo de Foodcoach app van Jumbo-Visma achterna. Tien vragen en antwoorden over hun nieuwste wapen. “We merken dat renners twijfelen wanneer ze voor een buffet staan. Het doel is om die stress bij hen weg te nemen.”
 2. KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”
  Wielrennen
  14

  KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

  Wereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”