AP
Volledig scherm
© AP

Costa teruggezet naar tweede plek na zwieper in sprint, Kron juicht alsnog in Zwitserland

WielrennenNiet Rui Costa, maar Andreas Kron heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Portugese ex-wereldkampioen kwam als eerste over de streep, maar werd na een zwieper in de sprint teruggezet naar de tweede plek.

18 reacties

 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  MVDP heeft gelijk dat hij de rest van zijn seizoen niet in het gedrang brengt. Aan al diegenen die vinden dat VDP geen rittenkoersen kan winnen en dus in hun ogen maar een sukkel is het volgende. Naar gelang uw lichaamsbouw ben je een klimmer of een klassiek renner. Van Aert zal ook nooit een grote ronde winnen, te weinig klimmer. Zij die anders denken dwalen. Mathieu zal een van beste klassieke renners ooit worden en de beste crosser ooit is hij nu al.
 • Willy Van daele

  2 maanden geleden
  Van der pole is top en volgt eigen schema zonder risico s te nemen
 • Rudi Van Daele

  2 maanden geleden
  Zielig hoe Mathieu Van der Poel hier met de grond wordt gelijkgemaakt. Prachtatleet en een renner die altijd rijdt om te winnen en er ook alles aan doet. In ons belgenland hebben we Wout Van Aert die bevestigt, en de rest moet nog veel bewijzen.
 • Marita Descam

  2 maanden geleden
  Opgegeven met een lichte verkoudheid, was dat ook niet het geval in de eerste rittekoersen van het jaar? Als hij niet kan winnen dan stopt hij met koersen..... zonderling....
 • Eduard Dierckx

  2 maanden geleden
  Hij zal wel het beste weten wat er voor hem goed is, ondertussen heeft hij zijn palmares weeral aangedikt met twee overwinnen en de gele trui. Als flyer moet hij zich niet gaan kapot rijden op de cols want dat is niet zijn terrein. Op naar het volgende zeker.
 1. Pech voor Izagirre in tijdrit: Spanjaard moet opgeven na hardnekkige krampen
  OLYMPISCHE SPELEN

  Pech voor Izagirre in tijdrit: Spanjaard moet opgeven na hardnekki­ge krampen

  Opvallend beeld tijdens de olympische tijdrit vanochtend. Ion Izagirre (32) was amper 18 kilometer onderweg toen hij plots last kreeg van een hardnekkige kramp. De Spanjaard deed verwoede pogingen om zich van het probleem te ontdoen door recht op de trappers te gaan staan. Veel soelaas bood het echter niet, Izagirre bleef met de kramp worstelen en raakte bergop zelfs nog nauwelijks vooruit. Izagirre besefte dat de finish halen een quasi onmogelijke opdracht zou worden en hield de eer dan maar aan zichzelf door op te geven. Sneu voor de Spanjaard.
 1. Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”
  Play
  Olympische Spelen
  175

  Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”

  Hij had de kritiek verwacht, Patrick Evenepoel. “Nu zal de vraag rijzen of Evenepoel zijn plaats op deze Olympische Spelen wel verdiend heeft”, reageerde hij bij VTM Nieuws na de tijdrit. Onder andere op Twitter viel al snel menig kritische noot, waarop de vader van Remco reageerde met twee foto’s die duidelijk maken welke weg Evenepoel al afgelegd heeft na zijn val in de Ronde van Lombardije.