AP
Volledig scherm
© AP

Costa teruggezet naar tweede plek na zwieper in sprint, Kron juicht alsnog in Zwitserland

WielrennenNiet Rui Costa, maar Andreas Kron heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Portugese ex-wereldkampioen kwam als eerste over de streep, maar werd na een zwieper in de sprint teruggezet naar de tweede plek.

18 reacties

 • eric reynebeau

  6 dagen geleden
  MVDP heeft gelijk dat hij de rest van zijn seizoen niet in het gedrang brengt. Aan al diegenen die vinden dat VDP geen rittenkoersen kan winnen en dus in hun ogen maar een sukkel is het volgende. Naar gelang uw lichaamsbouw ben je een klimmer of een klassiek renner. Van Aert zal ook nooit een grote ronde winnen, te weinig klimmer. Zij die anders denken dwalen. Mathieu zal een van beste klassieke renners ooit worden en de beste crosser ooit is hij nu al.
 • Willy Van daele

  1 week geleden
  Van der pole is top en volgt eigen schema zonder risico s te nemen
 • Rudi Van Daele

  1 week geleden
  Zielig hoe Mathieu Van der Poel hier met de grond wordt gelijkgemaakt. Prachtatleet en een renner die altijd rijdt om te winnen en er ook alles aan doet. In ons belgenland hebben we Wout Van Aert die bevestigt, en de rest moet nog veel bewijzen.
 • Marita Descam

  1 week geleden
  Opgegeven met een lichte verkoudheid, was dat ook niet het geval in de eerste rittekoersen van het jaar? Als hij niet kan winnen dan stopt hij met koersen..... zonderling....
 • Eduard Dierckx

  1 week geleden
  Hij zal wel het beste weten wat er voor hem goed is, ondertussen heeft hij zijn palmares weeral aangedikt met twee overwinnen en de gele trui. Als flyer moet hij zich niet gaan kapot rijden op de cols want dat is niet zijn terrein. Op naar het volgende zeker.
 1. Tour de France

  Niet te missen voor elke wielerfan: de Tourgids van Het Laatste Nieuws

  Krijgen we net als vorig jaar een Sloveens duel op het scherpst van de snee tussen Tadej Pogacar en Primoz Roglic? Om helemaal warm te draaien voor de start van de Ronde van Frankrijk op 26 juni in Brest presenteert Het Laatste Nieuws zijn Tourgids: xx pagina’s puur Tourplezier. Een uitgebreide kennismaking met de ploegen en alles over de 21 etappes in detail zijn natuurlijk een must, maar je mag zo veel meer verwachten. Een voorwoord van Michel Wuyts... Vanaf zaterdag 26 juni verkrijgbaar voor... , gratis voor onze abonnees.
 2. Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitserland, Carapaz eindwinnaar
  Play
  Wielrennen
  2

  Gino Mäder wint slotetappe Ronde van Zwitser­land, Carapaz eindwin­naar

  Gino Mäder heeft de slotetappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de dag, sprong Woods weg uit de groep der favorieten en enkel Mäder kon hem in de afdaling nog bijbenen. In een sprintje met twee was de Zwitser van Team Bahrain Victorious de snelste. Carapaz kwam - ondanks enkele aanvalspogingen van Uran - niet meer in de problemen en is eindwinnaar. Wordt de Ecadoraan de grootste uitdager van Roglic en Pogacar in de komende Ronde van Frankrijk?