AP
Volledig scherm
© AP

Costa teruggezet naar tweede plek na zwieper in sprint, Kron juicht alsnog in Zwitserland

WielrennenNiet Rui Costa, maar Andreas Kron heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Portugese ex-wereldkampioen kwam als eerste over de streep, maar werd na een zwieper in de sprint teruggezet naar de tweede plek.

18 reacties

 • eric reynebeau

  1 week geleden
  MVDP heeft gelijk dat hij de rest van zijn seizoen niet in het gedrang brengt. Aan al diegenen die vinden dat VDP geen rittenkoersen kan winnen en dus in hun ogen maar een sukkel is het volgende. Naar gelang uw lichaamsbouw ben je een klimmer of een klassiek renner. Van Aert zal ook nooit een grote ronde winnen, te weinig klimmer. Zij die anders denken dwalen. Mathieu zal een van beste klassieke renners ooit worden en de beste crosser ooit is hij nu al.
 • Willy Van daele

  2 weken geleden
  Van der pole is top en volgt eigen schema zonder risico s te nemen
 • Rudi Van Daele

  2 weken geleden
  Zielig hoe Mathieu Van der Poel hier met de grond wordt gelijkgemaakt. Prachtatleet en een renner die altijd rijdt om te winnen en er ook alles aan doet. In ons belgenland hebben we Wout Van Aert die bevestigt, en de rest moet nog veel bewijzen.
 • Marita Descam

  2 weken geleden
  Opgegeven met een lichte verkoudheid, was dat ook niet het geval in de eerste rittekoersen van het jaar? Als hij niet kan winnen dan stopt hij met koersen..... zonderling....
 • Eduard Dierckx

  2 weken geleden
  Hij zal wel het beste weten wat er voor hem goed is, ondertussen heeft hij zijn palmares weeral aangedikt met twee overwinnen en de gele trui. Als flyer moet hij zich niet gaan kapot rijden op de cols want dat is niet zijn terrein. Op naar het volgende zeker.