Louis Vervaeke legde een positieve test af bij Quick.Step-Alpha Vinyl.
Volledig scherm
Louis Vervaeke legde een positieve test af bij Quick.Step-Alpha Vinyl. © Photo News

Coronaplaag houdt aan in Zwitserland: Alpecin-Fenix en Bahrain-Victorious verlaten race, net als leider Vlasov en Vervaeke

WielrennenHet coronavirus rukt steeds verder op in de Ronde van Zwitserland. Onder anderen de volledige Alpecin-Fenix-ploeg, leider Alexandr Vlasov en Louis Vervaeke konden vandaag niet starten, maar de race wordt desondanks gewoon voortgezet. De renners zijn deze voormiddag begonnen aan de zesde rit, over 177,5 kilometer tussen Locarno en Moosalp.

0 reacties

 1. Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”
  Play
  WK wielrennen
  82

  Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-to­nic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantas­tisch resultaat”

  Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”
 1. Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”
  WK wielrennen
  14

  Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”

  Gisteren door omstandigheden bij anderen niet uit de verf gekomen op het WK wielrennen in de Mixed Team Relay met Nederland, maar vergis u niet: Mathieu van der Poel is wel degelijk klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel in Wollongong. En daarna? “Er is nog niets beslist. Lombardije of misschien vroeg de cross in.”